Öltözködjünk

Megvan a legideálisabb időpont a magassarkú-vásárlásra

Ha kényelmes magassarkú nem is létezik, kevésbé kényelmetlen annál inkább. Viszont egyáltalán nem mindegy, mikor próbálod fel.

Kényelmes magassarkú cipő nem létezik – erősítette meg a régen sejtett tényt dr. Tania Kapila amerikai lábsebész a MarieClaire.com-nak .

„Nincs ideális magassarkú, ugyanis mindegyik okoz valamilyen traumát a lábfejnek. A kulcs a mértékletesség” – magyarázta a szakember.

(Pexels)

Vagyis, ha magassarkút választunk, igyekezzünk megtalálni a legkevésbé kényelmetlent! Ehhez is adott néhány tippet a doktor:

  • A sarok ne legyen extrém magas! A legjobb, ha 2,5-5 centiméter közötti.
  • A cipő orra lehetőleg ne legyen túl hegyes, az ugyanis összenyomja a lábujjakat.
  • Kerüld a túl kemény anyagú lábbeliket! Ezekben ugyanis izzad a láb, és megnő a gombás fertőzések kockázata. Válassz inkább valamilyen „lélegzőbb” anyagból, például nubukból vagy velúrból készült darabot!

Dr. Kapila hozzátette, hogy nem mindegy az sem, hogy a nap mely szakában választjuk ki az új cipőt. A láb ugyanis hajlamos megduzzadni a nap folyamán. Éppen ezért ne reggel vagy a délelőtti órákban, inkább délután vagy estefelé próbálj lábbelit, így találod meg legjobb eséllyel az egész napra megfelelő méretet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top