Öltözködjünk

Fülbevalója miatt büntették meg az iskolában

Az iskola szabályzata kimondja, hogy a lányok hordhatnak pici, arany pontfülbevalót, azt azonban egy szóval sem írja, hogy a fiúk ne tehetnék meg ugyanezt.

A 15 éves Callum Nisbettet az angliai Solihullban működő Szent Péter katolikus középiskolában arra utasították, hogy vegye ki a füléből az apró pontfülbevalókat, ugyanis az intézményben csak lányok viselhetnek ilyen ékszert. A fiú erre nem volt hajlandó, ezért büntetésből elkülönítették a társaitól. 

Édesanyja, Sharon Richards elmondta, hogy a lánya is viselt ugyanilyen fülbevalót, neki azonban sosem szóltak érte. A nő úgy véli, szexista megközelítés és nemi diszkrimináció, hogy csak a lányok hordhatnak fülbevalót az iskolában.

 

(BPM)

Az iskola szabályzata megemlíti, hogy a lányok horhatnak arany pontfülbevalót, azt azonban nem írja, hogy a fiúknak tilos. Richards az iskolaigazgató asszisztensével is beszélt, aki megerősítette, hogy nem a fülbevalóval van a gond, hanem az, hogy egy fiú akarja hordani.

Az intézményben azt mondták az anyának, hogy szabadon panaszkodhat, a fia azonban addig nem látogathatja az órákat, és akár ki is zárhatják az iskolából. Felhívták a figyelmét arra is, hogy Callum tizenegyedikes, és az, hogy nem járhat az órákra, a GCSE-vizsgáira való felkészülését is veszélyezteti.

A fiú a minap csak az egyik fülében hagyta benn a fülbevalót és úgy ment iskolába. Ekkor felajánlották neki, hogy takarja el az ékszert egy sebtapasszal. Előbb újból elkülönítették a diáktársaitól, ám később ezt a döntést visszavonták.

Az iskolaigazgató a sajtónak úgy nyilatkozott: a fiúk fülbevaló-viselésével kapcsolatos szabályozást a közelmúlt eseményeinek fényében felülvizsgálják. Az érintett diák visszatérhetett az osztályába.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top