Öltözködjünk

8 környezettudatos holmi, magyar tervezőktől

Akár a most következő, természetes anyagokkal készült holmikat is beszerezheted majd az NLCafé és a WAMP közös Téli fesztiválján.
 
A Touch Me Not Clothing egy Budapesten működő fiatal vállalkozás, ami azzal a céllal jött létre 2015‐ben, hogy a környezetbarát és társadalmilag is felelős öltözködést népszerűsítse. Az alapító-tervezők, Bilau Dea és Sáhó András fontosnak tartják, hogy minél több embernek lehetősége nyíljon olyan itthon tervezett és készített, magas minőségű, kiváló alapanyagú ruhadarabok vásárlására, amelyekkel hozzájárulhatnak környezetük védelméhez és fejlesztéséhez. Minden ruhadarabot minősített (GOTS), organikus textilekből készítenek – ez garantálja, hogy a ruhák alapanyagai nincsenek minket és környezetünket károsító vegyszerekkel kezelve vagy festve. A textilek minősítése garancia az alapanyagok gyermekmunkamentes, tiszta, lekövethető életútjára a gyapotfarmoktól kezdve egészen magyarországi felhasználásukig, majd a már kész ruhadarabok csomagolásáig.

Az Alpa Gloves Kesztyűgyártó Kft. régi hagyományokat visz tovább Pécs régi kesztyűgyárának falai között, ahol a legjobb minőségű bőrből állítják elő termékeiket.

A Colo Natural egy új, magyar natúrkozmetikai márka, mely nem tömegtermékeket gyárt, hanem újszerű szemlélettel kínál személyre szabottan – natúr és bioalapanyagokból – praktikus testápolási megoldásokat. Kizárólag prémium minőségű, természetes, bioösszetevőkből – hidegen sajtolt olajokból, 100% tisztaságú virágvizekből és illóolajokból, növényi hatóanyagokból – készülnek a termékek. A manufaktúrában kis mennyiségben, kézzel készült termékeknél figyelembe veszik az évszakok bőrre gyakorolt hatásait is, mert a bőrnek másra van szüksége télen, mint nyáron. 
A Ditta Felt márka a környezetvédelemre és korunk problémáira érzékeny, az ökológiai fenntarthatóságra fókuszál. A tervező a tradicionális és a modern, minőségi nemezelt textilek, természetes alapanyagok, kézműves megmunkálású textilek köré építkezik. Kísérleti textiljei a nemezelés technikai lehetőségeit aknázzák ki, széles lehetőséget adva a háromdimenziós plasztikus formáknak, anyagtársításoknak, hagyományos és modern technikák ötvözésének. A ruhák terén ezek a kísérletek visszafogottan, egy-egy részletben jelennek meg, teret adva az innovatív lehetőségeknek a viseletben, ami ezáltal széles körben meg tud mutatkozni.
A Personal Perception ékszereket a tiszta formák és maga az anyag nyers szépsége jellemzi, alkotójuk pedig Pálfi Dániel Illés, építész. Az elegáns, ugyanakkor filigrán sorozatban különféle fülbevalók, nyakláncok és karkötők találhatók, amelyek rozsdamentes acélból, vörösrézből és finomra csiszolt tölgyfából készülnek. Az ékszerek mellett az újrahasznosított papírból készülő dobozok is saját tervezésűek és készítésűek, ezek ragasztó nélkül készültek, a speciális hajtogatási technikának köszönhetően mégis stabilak.
A Plant3D egy szerethető, egyedi nyaklánc, mely a technológia és a természet szeretetének kombinációjából született meg. A medál alapja egy 3D nyomtatott ikozaéder, melyben különböző növények kaptak helyet. A cseréplakóknak gondoskodásra és szeretetre van szüksége, így a lánc különleges társsá válhat a viselése során. Csak olyan növényeket használnak, melyek nem nőnek nagyra, így a nyaklánc sokáig viselhető marad.
A Silk&More tiszta selyemből készült légies kendőit egyszerű vonalvezetés, tiszta színkezelés jellemzi. Legújabb BUGS! kollekciójában az elegáns acélszürke alapon kelletik magukat a színesen pompázó bogarak. Aki szereti az eleganciát, de szeretne egy kicsit “bogaras” lenni, szerezzen egyet magának, és tekerje a nyaka köré, díszítse ruháját és magát, vagy akár hajába is kötheti!

A Woody Design táskák minőségi faanyagokból, erős textillel kombinálva készülnek, ezzel adva meg a táska rugalmasságát, bőségét és belső finom tapintását.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top