Öltözködjünk

Tess Holiday, a legnagyobb plus size modell

Tess Holiday, a 29 éves dundi hölgy a legnagyobb plus size modell. Ismerd meg te is!

Kiből lehet plus size modell? Már régóta kacérkodom a modellkedéssel… Mármint a plus size modellkedéssel. Ez eddig nem jött össze (kivéve egyszer egy fogyókúrás gyógyszer reklámarca voltam, és azt is csak úgy megkaptam, nem is jelentkeztem rá). Azóta dédelgetem ezt az álmot, éppen emiatt tavaly elkezdtem keresgélni a neten: van-e Magyarországon plus size modellügynökség, kellhet-e egy duci nő a divatvilágba, vagy a reklámszakmába? Összesen két darab hasonló profillal rendelkező irodát találtam. Mindkét helyre el is küldtem néhány fotót. Az egyikhez “felvettek”, ők csak közvetítenek, úgyhogy várjak türelemmel. Kíváncsi leszek, lesz-e belőle valami….

A másik cég válasza viszont eléggé elszomorított: azt válaszolták, hogy bár szép az arcom, de mivel nem vagyok 170 cm (165 vagyok), ezért köszi, de nem kérnek belőlem. Szóval ennyi, az alacsonyságom miatt már dugába is dőlt a karrierem. 

Ezt a hosszú bevezetőt azért írtam meg, hogy megértsd, mennyire nagy szó, hogy Tess Holiday plus size modell lehet. A plus size modellek távol állnak a kövérségtől (max. 14–18-os méretűek, azaz 42–44-es ruhát hordanak), és magasak is, minimum 170 cm-nek kell lenniük. Ennek ellenére Tess 165 cm magas és 22-es ruhát hord! A 22-es angol méret az 50-es európai méretnek felel meg. És a MiLK Model Managementtől kapott megbízást. Így jelenleg ő a legnagyobb modell a világon.

“Úgy érzem, most falak dőltek le. Ez egy mérföldkő. Sosem hittem, hogy eljuthatok idáig” – mondta egy újságíró kérdésére, hogyan érzi magát.

Tess Holiday, a legnagyobb plus size modell
Tess Holiday, a legnagyobb plus size modell
Tess Holiday, a legnagyobb plus size modell
Még több kép a Dundi Angyal blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top