Öltözködjünk

Trendles: Visy Dóra, egy darabka természet

2011-ben, az Év Ékszere pályázaton elnyerte az Év pályakezdője díját, egyik legkedvesebb és legkülönlegesebb ékszere már egy neves műgyűjtő "kincsei" közé tartozik, s alig néhány hete mutatta be vadonatúj téli kollekcióját. Ismerd meg Visy Dórát!

 Munkáit alapvetően a természet iránti rajongás, annak változatossága, esetlegessége inspirálja, hol az ásványok különleges világa ragadja magával, hol az őszi erdő fényei varázsolják el. Bár kollekciókban gondolkodik, ékszereiből kivétel nélkül egyetlen darabot készít. Aki pedig egyéni elképzelését szeretné valóra váltani, Visy Dóri annak is szívesen segít, hiszen örömmel teljesít személyre szabott felkéréseket is. Tárgyai merészek, ugyanakkor nőiesek, olykor filigrán kidolgozásúak, máskor nyersen egyszerűek. Legújabb kollekciójával a hétvégi WAMP-on találkozhatsz.

Trendles: Visy Dóra, egy darabka természet


– Jelenleg min dolgozol?

– Éppen most fejeztem be a téli kollekció utolsó darabjait. A hideg sötét fákon utolsóként fennmaradó aranysárga őszi levelek ihlettek meg. Mintha még egy kis napsugarat raktároztak volna el magukban. A formákat hol az egymásra pakolt lécekből, hol a földön heverő ágakról mintáztam. Kicsit meditatív hatású is volt, mert jó pár napig csak kalapáltam.

– Kik a példaképeid?

– Példaképem tulajdonképpen nincs, de felnézek Vági Flóra és Lőrincz Réka művészetére. 

Trendles: Visy Dóra, egy darabka természet

 

– Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?

– Amire a legbüszkébb vagyok, talán az, hogy egyik kedvenc gyűrűmet, a tengerisünt, egy műgyűjtő vásárolta meg. A büszkeség mellett azért hiányzik egy kicsit.

– Mi inspirál?

– Klisé, de valóban a természet az, ami inspirál. A színek, a formák, vagy épp ezek hiánya.

Trendles: Visy Dóra, egy darabka természet

 

– Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?

– Kicsit szétszórt vagyok, túl sok ötlet kavarog bennem. Egyszerre legalább öt tárgyat kezdek el, és ha rendet is rakok, körülbelül tíz perc alatt úgy néz ki a műhely, mintha bombát robbantottak volna.

– Kiknek készülnek a tárgyaid?

– A tárgyaim modern, felvilágosult nőknek készülnek, akik igénylik az egyediséget és a minőséget. Minden tárgyamból egy darab készül. Habár készítek hasonló gyűrűket, medálokat, fülbevalókat, azok egy picit mindig különböznek egymástól.

– Ha kifognád az aranyhalat, milyen munkát kérnél tőle?

– Lennék egyszer mélytengeri régész…

Trendles: Visy Dóra, egy darabka természet

– Hogyan látod magad és a márkád öt év múlva?

– Örülök, hogy nem 10 évvel későbbről kérdezel, de az öt év is elég messzi. Remélem, öt év múlva is ugyanilyen lelkesedéssel fogok dolgozni, és addigra talán meg is valósul az önálló showroom/műhely.

– Hol találkozhatunk a munkáiddal?

– Jelenleg a legtöbb munkámmal a Facebookon lévő márkaoldalon lehet találkozni, illetve karácsonyi időszakban a WAMP-on is jelen vagyok.

Fotó: Zombori András

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top