Őrangyal

Otthon

Így tedd gyerekbiztossá a lakást!

Ahogyan nő a gyerek, úgy kell egyre gyerekbiztosabbá tennünk a lakást. Mi a legfontosabb egy újszülött esetében? Milyen veszélyek fenyegetik a gyerkőcöt otthon? Sorra vettük!

Az 5 leggyakoribb otthoni gyerekbaleset

Kit ne ért volna gyerekkorában valamilyen sérülés vagy baleset? Mondhatni, hogy normális velejárója ez a cseperedő gyermekek életének, akik tapasztalatlanságukból, elevenségükből és a veszélyérzet hiánya miatt sokkal gyakrabban kerülnek olyan helyzetbe, aminek sérülés a vége. Ezért nem árt, ha tudják a szülők, mit is kezdjenek a legjellemzőbb otthoni gyermeksérülésekkel.

Gyógyszertárolási kisokos

A gyógyszereket nem kis feladat biztonságosan, rendszerezve tárolni. Erre gyűjtöttünk most néhány tippet.

A két leggyakoribb háztartási baleset és kezelésük

A vágás, valamint az égési sérülések tartoznak a leggyakoribb, otthon előforduló balesetek közé. Összeszedtük, mint tegyünk, ha megvan a baj.

Sport

Mikor kell jeges és mikor meleg borogatás?

Zúzódásra, ficamra, ilyen-olyan fájdalmakra gyakran ajánljuk a borogatást, de sokan elbizonytalanodnak a fájó testrész felett, hogy a meleg vagy a hideg borogatás kell-e. Segítünk!

Természetes gyógymódok sportsérülésre

A kíméletes, fokozatosan növekvő mozgásmennyiség mellett ezeket a panaszokat gyógynövényekkel is enyhítheted.

Sportsérülések – hogyan kezeld?

Aki sportol, tudja: néhány "baleset" sajnos elkerülhetetlen. Hogy milyen mértékű lesz a sérülés, és milyen gyorsan gyógyul, az többnyire egyén- és korfüggő. Persze a legjobb megelőzni.

3 apró trükk a sportbalesetek megelőzésére

Aki rendszeresen sportol tudja, hogy bármennyire is vigyáz, egy rossz mozdulat, és meg is van a baj. Most adunk három tippet, amivel megelőzheted a sportsérüléseket!

Utazás

Ezekre figyelj, ha autóval utaztok a gyerkőccel!

Hány éves korig kell ülésben ülnie a gyereknek? Az ülésmagasítót mikortól lehet használni? Mit mond a KRESZ? Melyek a legjobb ülések? Milyen biztonsági rendszerek közül választhatunk? Ezekre kerestük a választ.

Tuti tippek anyukáknak: így utazz gyerekkel

A gyerekes lét megannyi meglepő élethelyzetet produkál, nincs ez másképp akkor sem, amikor anya autóba száll a kölykökkel. Így nem a pótkerék és az elakadásjelző háromszög az, amire egy anyának a napi autózás túléléséhez a legnagyobb szüksége van.

Kempingezz biztonságosan

Kempingezni külön életérzés, és hogy csak jó emlékekkel térjetek haza, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a felszereléstől a tűzgyújtásig.

Győzd le a szorongást az utazás alatt!

A balesetek is könnyebben bekövetkeznek, ha folyamatosan szorongsz a nyári utazás miatt. Jöjjön 5 hasznos tipp azoknak, akik félnek, hogy a szorongásuk tönkreteheti a közelgő nyaralásukat!

Gyerek

Csúszdaparkok, játszóházak – veszélyek, mire figyelj?

A rossz idő beköszöntével egyre kevesebbet mozdulunk ki, a programok is átkerülnek a zárt térbe: a családok és kisgyerekesek egyre gyakrabban bukkannak fel játszóházakban és csúszdaparkokban. Mire figyeljünk? Milyen veszélyek fenyegetnek?

Száguld a gyerek: a kismotortól a bicikliig

Biciklizéshez bukósisak, görkorcsolyázáshoz térdvédő is kell – milyen védőfelszerelésekkel óvhatjuk meg száguldozó gyerekeinket? Mit érdemes tudni, ha megvan a baj, eltört a csont?

Mikor engedjük a gyereket egyedül az iskolába?

Hatalmas lépés, amikor egyedül engedjük el az iskolába. Mikor jön el ez a pillanat? Mikor engedi el egy felelős szülő egyedül suliba a csemetéjét? A kínzó kérdésre nem adható egyetlen konkrét válasz, hiszen ahány gyerek, ahány család, annyi mérlegelésre okot adó tényező.

Így válassz sportot óvodás korú gyerekednek!

A mozgásra nevelés nagyon fontos az egészségünk megőrzése érdekében. Ezen felbuzdulva kell-e egy óvodás korú gyereknek sportolnia? És ha igen, mit?Milyen veszélyeket rejt, ha rosszul választunk? Mire figyeljünk?