Otthon

Tiszta lakás – boldog ünnep

Vannak olyan idõszakai az évnek, amikor szinte már megszokásból is nagytakarításba kezdünk. A tavasz és a nyár után a harmadik ilyen a karácsony közeledte. Nálad is?




Mert van ugye a tavaszi nagytakarítás, ami valójában arra szolgál, hogy kisöpörjük a téli fülledtséget, és a fűtés miatt felgyülemlett port. Ilyenkor az első napsütéses napokat remekül ki lehet élvezni egy ablakmosás keretein belül. Néhány hónap múlva jön a nyári nagytakarítás. Ennek fő oka az, hogy a nyári szabadságba belefér. Ha nem, akkor meg beleszorítjuk. Persze nyáron is van por, és az ablakok is gyorsan száradnak.

Az ősz kakukktojásnak számít ebből a szempontból: ilyenkor nem kell nagytakarítani. Ezt viszont pótoljuk akkor, amikor aztán nem hiányzik senkinek: karácsonyra. Gondoljunk csak bele a dolgok logikájába: a karácsonyi készülődés az amúgy energiafogyasztó ősz és tél közepette, az előkészületek, a kinti hideg: ki akar ilyenkor nagy takarításba fogni?






Szerencsére ma már nem abból áll a takarítás, hogy több váltott ronggyal és súrolóporral kell végigmenned a lakáson.

Ehelyett különféle szerek használatával viszonylag egyszerűen megúszhatod az egész tortúrát, és ahelyett, hogy derekadat szaggatva sikálnál, elegánsan túllehetsz az egész procedúrán egy nap alatt. Annyit pedig megér, ez nem vitás!






A karácsonyi nagytakarítás persze nem ugyanazokat az elemeket tartalmazza, mint két társa. Valószínűleg fagyban te sem kezdesz ablakot mosni, a belső felületek viszont nagyobb hangsúlyt kapnak. A le- és felmosáshoz nagy segítség a Domestos vagy a Cif termékcsalád éppen erre való tagja. A fertőtlenített, vízkő nélküli felületek szépen ragyognak majd, és jó illatot árasztanak. Ehhez már igazán nem kell más, csak a fenyőfa és az ünnepi vacsora illata.

És egy extra tipp: a padlóra került gyantát a Cif Oxy Gel könnyen eltávolítja. Valószínűleg ezzel a problémával sem találkoztál még a nyári nagytakarítás során!








A fertőtlenítőszereket biztonságosan alkalmazd! Használat előtt mindig olvasd el a címkét és a használati utasítást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top