Otthon

7+1 virágos ötlet

A szürke tél után végre teljes erõvel berobbant a tavasz. Ha ezt a vidám hangulatot nem csak a természetben szeretnéd élvezni, frissítsd fel picit a környezeted. Íme, néhány színes ötlet, amivel pillanatok alatt feldobhatod a megszokott enteriõrt.
Ezeket a virágokat használd:
• tulipán
• jácint
• nárcisz
• frézia
• rózsa
• fürtös gyöngyike

Szobád alaphangulatán sokat lendítenek a meleg, pasztell színek – ne rettenj meg a lilától, mályvától, pinktől vagy a barbi-rózsaszíntől sem. Persze nem kell mindjárt átmázolnod a falakat, elég, ha beszerzel egy rakás tavaszi virágot, és egy kis kreativitással egyedi kiegészítőket varázsolsz belőlük – az ördög úgyis a részletekben rejlik.
 


1. Flower power

A megunhatatlan variációban elrendezhető virágdíszek már-már klasszikus lakásdíszítő dekorációnak számítanak. Legyen szó cserepes vagy vágott virágról, kellemes illatukkal, vidám színeikkel mindenképpen a frissesség érzetét lopják lakásunkba. Bányászd hát elő a házban fellelhető összes üveg-, cserép és kerámiavázát, és pakold őket tele vágott virágokkal. Az egész lakást betöltő intenzív virágillat egyből jobb kedvre derít majd. A még alig rügyező ágakat is vázába dughatod, langyos vízben tartva néhány nap alatt virágba borulnak.

Tipp: apró, fehér kavicsokkal tölts meg egy üvegedényt, önts rá egy kevéske vizet, és szúrj a kavicsok közé egy-két szál vágott virágot.

2. Jácintok festék-fürdőben

Biztos nálad is akad egy üresen árválkodó laposabb üvegtál. Töltsd meg vízzel, amit előzőleg ruha-vagy akvarellfestékkel színesre festettél, és dobj bele apró színes jácint-fejeket. Ha nincs üvegedényed, egy szimpla vizespohárból is tetszetős alkalmi dekorációt varázsolhatsz.

Tipp:
dobj egy-két úszógyertyát a virágfejek közé, így este is gyönyörködhetsz a látványban.


3. Váza – papírból

Nem kell méregdrága dekor-vázákra költened, elég, ha van otthon egy kiszuperált befőttes- vagy üdítős üveg. Szükséged lesz még egy ív színes gyűrt csomagolópapírra, amit akár te magad is előállíthatsz.

Vágj ki egy, a kiválasztott üveg méretéhez passzoló darabot a csomagolóból, és egyszerűen tekerd körbe az üveget, mintha ajándékot csomagolnál be. A csomagoló picit érjen túl az üveg peremén. Alul ragasztóval vagy celluxszal rögzítheted, felül pedig tekerd körbe egy darab raffiával vagy dekor-üzletekben kapható sodrott papírzsineggel. Ha ezzel megvagy, töltsd meg vízzel az üveget, és dobj a vázádba friss nárciszt, jácintot.

Extra tipp: készíts csomagolópapírt! Melegíts fel egy nagyobb lábasban vizet, oldj fel benne egy tasak ruhafestéket, majd dobd bele a színezendő (nem túl vékony) papírdarabot. Óvatosan merítsd bele a papírt, nehogy elszakadjon. Tíz perc áztatás után vedd ki, csöpögtesd le, gyűrködd meg, majd simítsd ki, és szárítsd meg egy ruhaszárító-kötélre csipeszelve.

4. Mécses is, váza is

Az előbb bemutatott verziót továbbfejlesztheted, ha a virágokat nem a vázába, hanem azon kívülre helyezed el. Amikor körbetekered az üveg száját, óvatosan rögzíts egy szál mini-nárciszt, jácintot vagy fürtös gyöngyikét az üveg oldalához. Végül helyezz egy teamécsest az üveg aljára, és gyújtsd meg.

Tipp:
Érdemes szélesebb üveget választani, hogy elférjen benne a mécses.

Ezek a friss virágokkal készült dekorációk ugyan nem lesznek túl tartósak, de pont ettől izgalmasak – hetente más-más virággal kísérletezhetsz, így sosem válik majd unalmassá.

5. Festett üvegdíszek

A dísz elkészítéséhez szinte bármilyen üvegtárgyat felhasználhatsz, hiszen az apró, festett virágok mindenen egyformán jól mutatnak. A minták felviteléhez válogass össze élénk színű üvegfestéket.
Mielőtt nekilátsz a festésnek, meleg, szappanos vízzel tisztítsd meg a díszítendő felületet a szennyeződésektől.

Tipp: A díszek felfestéséhez használhatsz előre gyártott sablont is, ha nem bízol kézügyességedben.

6. Illatozó organza-csoda

Ennek a rózsabimbókkal megtöltött apró tasaknak az elkészítéséhez csupán organza anyagra és szárított rózsabimbókra van szükségünk. A legszebb az, ha egymással harmonizáló színeket válogatsz össze, de ha nem ragaszkodsz hozzá, az sem baj. Mielőtt beletennéd a rózsafejeket a tasakokba, cseppents rájuk néhány csepp virágillatú illóolajat, végül a tasak száját kösd át egy masnival.

Tipp: ha nincs kéznél rózsabimbó, pot-pourri-val is megtöltheted a zsákocskákat.

7. Öltöztess virágcserepet!

A legegyszerűbb virágcserépből is színpompás szobadíszt varázsolhatsz, ha színes anyagokból készített „ruhába” bújtatod. A remekmű elkészítéséhez jól jöhetnek a maradék textíliák, nézz hát körül a varródoboz alján. A legjobb tartása a lenvászonnak van, érdemes ebből megvarrni a zsákocskát.

 

+1 tipp: Virágba borult függöny

Kapj elő egy egyszerű fehér lapot, rajzolj rá tetszőleges méretű és formájú virágokat, majd ollóval óvatosan vágd ki őket. A hátoldalukra ragassz fel egy-egy darab celluxot, úgy, hogy egyik felével a függönyre ragaszthatóak legyenek. Jól nyomkodd oda őket a függönyhöz, és már kész is a dekoráció. A minták egyszínű, áttetsző függönyön mutatnak igazán jól.

Tipp: vághatsz ki pillangóformákat vagy éppen madarakat is!

További kiegészítők, amiből érdemes virágos verziót beszerezned:
 
szőnyeg

 
függöny

 
lakástextil

 
ágynemű

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top