Otthon

Nyugi a nyugágyban

Forró nyári estéken, meleg délutánokon teraszon, egy árnyas fa alatt nyugágyban elnyúlni, hûsítõ koktélt iszogatni. Csak úgy lenni bele a világba. Csak egy jó nyugágy kell hozzá, színes, jókedvû, akár a nyár. Segítünk elkészíteni!

Nézz körül a padláson, kutasd ki a nyaraló sufniját, valahol kell lennie egy régi nyugágynak, ami csak arra vár, hogy kiéld alkotókedvedet! Színes vászon, kevés varrás és ötletek – máris egyedi és színpompás nyugágyad lehet!

Kattints a képre!
Szükséged lesz:

– színes, egyszínű nyugágyvászon, vagy erősebb vászon, amelyet duplán vehetünk
– mintás karton, vagy vászonmaradékok
– színes zsinórdarabok
– néhány színes gomb
– tömőanyag (szivacshulladék)

Elkészítése:


A nyugágy vászoncseréjéhez kb. 2 m nyugágyvászonra van szükségünk. Mérjük le az ülőrészt, kb 15 cm-es ráhagyással szabjuk ki a megfelelő méretű vászondarabot. Ha fához rögzítjük, használjunk kárpitos tűzőgépet. Fém alapra damilszállal varrva rögzítsük.

Kattints a képre!
Igazán vidámmá, egyedivé színes párnákkal tehetjük a nyugágyakat. Ennek különösen a gyerekek örülnek majd.

1. A sárga madárformát szabókrétával összehajtogatott anyagra rajzoljuk, duplán kivágjuk. Narancssárga anyagból kialakítjuk a csőrformát, és a színéről cikk-cakk öltéssel rögzítjük. A két oldalát összevarrjuk úgy, hogy az oldalán hagyunk egy kb. 10 cm-es nyílást. Az anyagot kifordítjuk, levasaljuk, kitömjük, és a tömőnyílást kézzel összevarrjuk. Hogy a nyugágyhoz lehessen kötni, két oldalán sárga zsinórt öltünk rá.

2. A hal alakú forma még egyszerűbben elkészíthető. A két halforma közé egy frízből készült harmadikat fektetünk és szegőpántot fércelünk rá. A színén a szegőszalag rágépelésével – a három réteget összefogjuk. Zsinórhurokkal rögzíthetjük a nyugágyhoz.

Minden évszaknak megvannak a sajátságos díszítő technikái, színei, felhasználhatóalapanyagai. Egy kis kézügyességgel szinte számtalan variációban tudod megújítani otthonodat, környezetedet. Ebben segít Karczagi Annamária: Lakásdíszítés című könyve. Az évszakokhoz kapcsolódva külön ötleteket, tippeket találsz az ünnepi készülődésekhez is. Munkádat követhető leírások, szines fotók teszik könnyebbé.

• További SK tippek a Praktika  magazin oldalán »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top