Otthon

5 tuti egzotikus lakberendezési bolt

Miért kellene egy európai lakásnak a hagyományos és unalomig ismert "nyugatias" stílust követnie? Egzotikus bútorokkal és kiegészítőkkel nemcsak egyedi belső tereket alakíthatunk ki, hanem különleges hangulatokat is. Lássuk a legjobb lelőhelyeket!
Bali Budapesten – Balihand

Nincs mese! Egyszer el kellene menni Balira, amelyről azt tartják, hogy maga a földi paradicsom. Viszont aki ugyanezt a kicsit giccses, „napsütéses tengerparton nyaralunk és boldogok vagyunk” hangulatot várja a Balihandtól, csalódni fog. Az üzlet minden szeglete visszafogottan elegáns. A letisztult formák, szép vonalak mélységes nyugalmat árasztanak, mélyebbet, mint egy Buddha-portré. A harmóniának ez a foka Kelet és Nyugat találkozásából fakad. A tömör trópusi fákból, de az aktuális divatnak megfelelő stílusban (minimál, art deco, rusztikus) készített bútorok nem hatnak idegenül az európai lakásbelsőkben, és a vakolatlan téglafal csak kiemeli a sötét, bársonyos fát. Bár az üzlet igazi erősségei a bútorok, a kiegészítők (falidíszek, tálak, tükrök) ugyancsak megérnek egy-egy alaposabb szemrevételezést – keleti tárgyakért rajongó barátainknak biztosan találunk itt szépen kidolgozott, igényes ajándékot. Sokszor érzem az aprócska Pozsonyi úti boltban, hogy nem is egy-egy bútorba szeretek bele, hanem egy egész sarokba, és legszívesebben azt mondanám, hogy akkor azt vinném, tokkal-vonóval, és a keleti mellszobrot sem hagynám ott, pedig nem is rajongok a kőszobrokért.

Balihand Bútor Design
Cím:
Budapest XIII. ker., Pozsonyi út 16.
Nyitva tartás: keddtől péntekig 11.00–18.00, szombaton 10.00–14.00
Megközelítés: 4-es és 6-os villamossal vagy 76-os, 79-es trolival a Jászai Mari térig, onnan pedig néhány perces séta a Pozsonyi úton
Honlap: www.balihand.hu »

 

Egzotikus varázslat – Manna

A Manna nagy szerelem, és sohasem az a kérdés, hogy mit szeretnék hazavinni, hanem az, hogyan tudok csak úgy körülnézni, hogy semmit se vásároljak. A klasszikus és gyarmati stílusú, sötét bútorok mellett a sok színes és fényes kiegészítő olyan hatással van a nőre, mint édességbolt a gyerekre: nem tud választani, és mindegyiket akarja. Az almazöld, élénkpiros, párizsi kék, narancssárga színszigetek között hosszú-hosszú perceket el lehet eltölteni a részletek, tárgyak megfigyelésével. A Manna erőssége abból fakad, hogy megmutatja, hogyan lehet az egzotikus bútorokat igényes, de hétköznapi tárgyakkal ötvözni. Az eredmény, az igazi otthonérzés, önmagáért beszél. Természetesnek hat a kanapén ott maradt a pokróc, valamint az asztalon jól megfér egymás mellett a tányér és az aprócska szobor. A Mannában nemcsak lefelé, hanem felfelé is érdemes nézni. A természetes anyagokból és fémből készült lámpákból bőséges a kínálat. Személyes kedvenceim a finom megmunkálású, csipkeszerűen lyuggatott fém falilámpák, amelyek mesebeli árnyékot vetnek a falra.


Manna Home & Furniture

Cím: Budapest XIII. kerület, Róbert Károly krt. 54–58. I. emelet (Material Center)
Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 10.00–20.00, vasárnap 10.00–18.00
Megközelítés: az Árpád hídi metrómegállótól egy nagyobb séta vagy az 1-es villamossal a Honvéd kórház megállótól egy rövidebb séta
Honlap: www.mannahome.hu »

Mintha egy indiai piacon válogatnál – Aura

India, Indonézia, Kína és Afrika összes szuvenírárusa sírógörcsöt kapna, ha belépne az üzletbe, ugyanis teljes kínálatuk megtalálható itt Budapesten, az Aurában, ráadásul elég autentikus formában, azaz néha kicsit porosan, egymás hegyén-hátán. Viszont minden kellemetlenségért kárpótol minket, hogy az árak jóval olcsóbbak, mint azt remélnénk, és bőséges a kínálat. Van itt minden, ami egzotikus lakberendezés címszó alatt megfér, sokáig és hosszan lehet válogatni. Buddha- és egyiptomi macskaistenség-szobrok, méteres zsiráf fafaragások, rizspapír lámpák, gyertyatartók és tálak, tükrök különböző természetes alapanyagú keretekben, színes szövetek, kelmék, ágytakarók és párnahuzatok, díszes üveglámpák és papírlampionok. Órákig lehet kutatni a kincsek között, és akkor sem ér minket csalódás, ha konkrét elképzeléssel érkezünk, mert itt megtalálhatjuk számításunkat. Az Aurában még olyan ritka dolgokat is találhatunk, mint a faragott, festett falécek, merített papírok és egzotikus ékszerek.


Aura egzotikus lakberendezés

Cím:
Budapest III. kerület, Vihar u. 22.
Nyitva tartás:
hétfőtől péntekig 8.00–18.00, szombaton 9.00–14.00
Megközelítés:
6-os vagy 86-os busszal a Raktár utcáig, majd néhány perces séta a Raktár utcán a Vihar utcáig
Honlap: www.egzotikuslakberendezes.hu »

Természetes anyagok padlóra és falra – Bambuszmánia

Az egzotikus lakberendezési stílus fő ismerve, hogy főként természetes anyagokat használ, jellemzően fát, rattant és bambuszt, és a legújabb trendek szerint modern kiegészítőkkel keverve. A Bambuszmániában bőven lehet választani növényi alapanyagból, szizálból, jutából, kákából, bambuszhéjból és nádból készült tapéták közül. Nem egyszerű, színtelen és puritán tapétákat kell elképzelni, hanem a legdivatosabb mintákkal díszítetteket. A Bambuszmániában fellelhető minden, ami egzotikus tapéta, illetve nagyon jó minőségű tapéta, köztük a zseníliából, textilből, papírból, fémszállal készült tapétákat. De találhatunk itt bambuszparkettát, bambusz-, szizál- és tengerifű szőnyeget, és bambusz szalagfüggönyöket, Indiában készített selyemfüggönyöket. A kínálat bőséges, sőt már-már zavarba ejtő, és ha olykor úgy tűnik, hogy egy-egy tapéta sok, azaz túl mintás és túl drága lenne a szobában, akkor fontoljuk meg, hogy nem az egész szobát tapétázzuk ki, csak egy falat vagy falrészletet.

 

Bambuszmánia tapétaüzlet
Cím: Budapest XIII. kerület, Róbert Károly krt. 54–58. – félemelet (Material Center)
Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 10.00–20.00, vasárnap 10.00–18.00
Megközelítés: az Árpád hídi metrómegállótól egy nagyobb séta vagy az 1-es villamossal a Honvéd kórház megállótól egy rövidebb séta
Honlap: www.bambuszmania.hu »

 

Találhatsz kincseket – Cserépváros bútorbolt

A legtöbb Cserépváros-üzletet úgy tartottam számon, mint a nyaraláson meg nem vett kacatok lelőhelyét. Viszont azok a Cserépváros-üzletek, ahol elsősorban bútorokat árulnak, igazi kincsesbányának bizonyulnak azoknak, akik vonzódnak az egzotikus lakberendezéshez. Indonéz teak- és mahagónibútorok meleg fénye otthonérzetet sugall, akárcsak a tengerifű, bambusz- és szizálétkezők és ülőgarnitúrák. Persze a „szokásos” kiegészítőket is megtaláljuk, legyen szó Buddha-portréról, afrikai harcosokat mintázó szobrokról vagy álarcokról. Mivel az üzlet hatalmas üvegablakokkal néz az utcára, nem is kell elképzelni, milyen hangulatot árasztanának a bútorok a napsütötte nappaliban, éppen elég, ha valamelyik délután megyünk, és nézelődünk az üzletben.

Cserépváros bútorbolt
Cím: Budapest XIII. kerület, Róbert Károly krt. 54–58. – földszint (Material Center)
Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 10.00–20.00, vasárnap 10.00–18.00
Megközelítés: az Árpád hídi metrómegállótól egy nagyobb séta vagy az 1-es villamossal a Honvéd kórház megállótól egy rövidebb séta.
Honlap: www.cserepvaros.hu »

Tippünk: még több fotót találsz ezekről az üzletekről képgalériánkban. Klikk ide! »

Profi lakberendezés – fórum »
Keleti hangulat – fórum képekkel »

Egzotikus lakberendezés.lap.hu »
Otthon.lap. hu »
Lakberendezés.lap.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top