Otthon

Variációk virágcserépre – 8 kreatív ötlet

Csalogasd otthonodba a tavaszt egy-egy mutatós virágkölteménnyel! Felejtsd el azonban az unalmas vázákat, készíts saját magad egyedi és modern díszeket. Nyolc tuti tippet adunk hozzá.

Színes konzervdobozok

Kutasd át a kamrát, biztosan találsz egy-két üres (legalább 10 cm magasságú) konzervdobozt. A dobozokat tisztítsd meg, azaz zsírtalanítsd és portalanítsd a felületüket, majd töröld őket szárazra. Pasztellszínű akrilfestékkel fesd le őket, a festéket lehetőleg hígítatlanul használd, így jobban takar, és a színek is erőteljesebbek lesznek. Hagyd a festéket megszáradni, majd ha szükséges, kenj rá még egy réteget. Nem marad más hátra, mint hogy egy-egy szál tulipánt, nárciszt, szellőrózsát állíts a dobozokba. A kellemesebb összhatás érdekében a pasztellszínű vázákat állítsd szorosan egymás mellé, és helyezd el őket egy tálcán.

 

Teáscsésze új szerepben

Legyél egy kicsit formabontó! Keress két eltérő színű (lehetőleg valamilyen élénk színű) teás- vagy kávéscsészét, és használd őket vázának. Az egyikbe tegyél több szál rövidre vágott sárga nárciszfejet, a másik csészét pedig lilás árnyalatú nefelejcsekkel, árvácskákkal dobd fel. Kiegészítőként egy-egy rügyező lombú faágat is tűzhetsz a virágfejek közé. Az egymás mellé helyezett színpompás csészék különleges, vidám színfoltjai lesznek asztalodnak. A kis csészék vidám hangulatát az asztalon szétszórtan elhelyezett színes cukorkákkal varázsolhatod még bohókásabbá.

 

Virágba borult mécsesek

Egy tálcát teríts le színes, lehetőleg egyszínű terítővel, és helyezz el rajta néhány mécsestartót. A kis tartókba azonban ezúttal ne a mécsesek kerüljenek, hanem apró, színes virágfejek. Az apró, színes gyertyákat se száműzd, elszórtan helyezd el őket a mécsestartók között.

Úszó nárciszfejek

Egy nagyon látványos megoldás a vízzel teli kerámiatányér. A napfényben fürdő természetet lopja asztalunkra a tál, amelynek vizében sárga nárciszfejek lubickolnak. Vegyél elő egy tálat (lehet üveg vagy kerámia is), töltsd meg félig vízzel, és szórj bele jácintfejeket. Célszerű azonos árnyalatú (lila, rózsaszín) virágfejeket választani, de elütő színekkel is kísérletezhetsz, vagy akár különböző virágok kombinációját is használhatod.

 

Vesszőfonatos virágtál

Vegyél egy cserép nárciszt és fürtös gyöngyikét, majd helyezd el őket egy nagyobb üveg- vagy kerámiaedényben. Az edényt tekerd körbe selyem- vagy organzaszalaggal, majd ha van, akkor indával vagy hánccsal feldobhatod a kompozíciót.

 

Virágcserép – mint váza

Váza gyanánt keress egy szép kaspót, virágcserepet, amely lehet antik vagy csupán régies hatású, de gyakorlatilag bármilyen formájú, mintázatú cserép megteszi. De akár te magad is befestheted kedved szerint a kívánt színre. A kora tavaszi virágokból állíts össze egy jó tömött, tarka csokrot, és helyezd a cserépbe úgy, hogy azt teljesen kitöltse. Egy színes selyem- vagy organzaszalaggal kösd át a cserép nyakát. Ha alul esetleg lyukas a cserép, ne felejts el beletenni egy befőttesüveget, nehogy alul kicsorogjon a víz.

Vizespohár vázaként

Nézz körül a konyhában, biztosan akad egy-két mellőzhető vizespohár. Ha netán még tejüvegből készült is akad köztük, akkor válaszd inkább azokat. Néhány keresetlen egyszerűséggel elhelyezett tulipánnal tökéletesen megteszi az asztalteríték díszeként. Ha hasonló árnyalatú tulipánokat válogatsz össze, még egységesebb összhatást érhetsz el.

 

Összesimulva – jácintok üvegpohárban

Egy áttetsző üvegben vagy egy kiszuperált befőttesüvegben szépen mutat a hideg indigókék színű, tömött jácintcsokor. A csokorba szedett virágok csábítóan édes illatot árasztanak magukból.

 

Virág.lap.hu

Dísznövény.lap.hu

Kreatív.lap.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top