Otthon

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Szokásunk szerint körbenéztünk szalvétaügyben. A kínálat egészen kellemes, találtunk magunknak szalvétát a húsvéti asztalra.

Zöld, mint a frissen sarjadt fű

„A tojásfestésben megfáradt királylány elment pihenni” lehetne a címe a képnek, amely a szalvétára került. Időtlen csendélet, amelybe mindenki azt lát bele, amihez éppen kedve szottyan. Elég sokáig gondolkoztam azon, miért is tetszik nekem ez a szalvéta, de ahogy mondani szokták, semmire sem jutottam. Nem túl színes, nem túl harsány, nem túl mozgalmas, mégis jó. Asztalterítő nélküli, bohém húsvéti teríték elmaradhatatlan kelléke.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Nyuszi ül a fűben

Cukiság a köbön. Ha további jelzőket szeretnék keresni, akkor illene rá a bájos, a kedves, a helyes, a megnyerő és a szeretetre méltó jelző is, de inkább becsukom a szinonimaszótárt. Gyerekes családokban vagy gyermeklelkű fiatal pároknál kötelező darab. Nem kell a flancolás, tessék szódavízzel locsolkodni, és nyuszifészekben ajándékot keresni.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Változatok pirosra

Évről évre változatos tojásminták és -színek bukkannak elő, az idei év egyik kedvence a csillámokkal beszórt tojás, viszont a klasszikus piros tojást semmi sem tudja a trónjáról letaszítani. Igaz, hogy ezen a szalvétán csak a tojásmelegítő csirkék és a szalvéta széle piros, a tojások pedig alig észrevehető szürkék, a rajz láttán mégis a piros tojásokra asszociálok.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Falusi romantika

Tavaszi frissesség. Ez a szalvéta a giccs határán egyensúlyoz. Annyi minden van rajta, hogy talán már sok is, viszont én igen elnéző vagyok, mert kisiskolások sormintáira emlékeztet, amikor egy kisgyerek minden szépséget egyetlen rajzba sűrít. Nekem már eszembe sem jutna ennyi mindent összevegyíteni. A szalvéta nagy előnye, hogy színes, és nem fogjuk sajnálni szájtörlésre elhasználni.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Túlélőtúra

Meg kell hagyni, hogy a tojások többsége igen jól néz ki, a csíkosat és a kockásat szívesen látnám a tojásfámon is, de a hátteret nehezen felejtem, ráadásul engem arra a számítógépes játékra emlékeztet, amikor egyre gyorsabban hulló valamiket, jelen esetben tojásokat kell kikerülni. Az előző szalvétával ellentétben a színessége kevéssé talál utat a szívemhez.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Nyulam-bulam

Tisztázzuk! A sárga ruhás nyuszi nem félszemű! Az egyik szeménél fehér foltot visel, és ezért a másik szeme beleolvad a bundájába, de szájtörlés előtt, közelről, jól látható éber tekintete. A szalvéta egyébként éppen olyan bájos, mint egy gyerekrajz.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Nyuszi leszek, kertész leszek

Nem kedvelem, amikor egy felnőtt próbál úgy rajzolni, mint a gyerekek, és a végeredmény már látványra gyomorrontást okoz. Itt szeretném közölni a tisztelt alkotóval, hogy a nyúlnak öltözött bohócok egyetlen szívet sem lágyítanak meg, agyat viszont annál inkább.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Reggeli az ágyban

Tökéletes szalvéta reggelihez. Mert bizony egy ilyen ünnepi napon még a reggelihez is szalvéta dukál. A felnőttek valószínűleg észre sem veszik a főtt tojás konyhai útjának szemléletes ábrázolását, megragadnak annál, hogy rózsaszín és sárga, meg van rajta tojás, viszont a gyerekek követelni fogják a tojáshoz a tojástartót. Nem lehet elbliccelni.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Csibeshow

Az idei kínálatból a kedvencem. Egyértelműen a zöld és a pöttyös csibék, a tarajhajak meg a piros, fehér pöttyös tojás miatt. Tudom, más szinte nincs is a szalvétán, de mi kellene még? Tizenegy csirke meg egy festett strucctojás igazán jó ómen, mindenki meglátja.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Tojások a nyuszifészekben

A fű zöldell, beköszönt a húsvét reggel, és valaki színes tojásokat potyogtatott el a fűben. Maga a falusi idill. Bevallom, évek óta erre az idillre vágyom, de a szalvéta láttán elment tőle a kedvem. Ahogy így elnézem a tojásokat, fogadni mernék, hogy mindegyik nugátos csokoládébevonó.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt


Bőségszaru

Jó magyar szokás szerint húsvétkor sem maradhat el a nagy zabálás. Vacsorára általában már mindenki rosszul van a tojásoktól, és megfogadta: tojást legközelebb egy hónap múlva szeretne a tányérján látni. Vacsorára stílszerű a tojásos bőségszaru, hiszen hogyan is lehetne vége a színes tojások áradatának? A fiúk hétfőn elmennek locsolni, és egy kosárnyi tojással állítanak haza. Lesz rakott krumpli és tojáskrém orrvérzésig.

11 húsvéti szalvéta górcső alatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top