Otthon

Tavaszi virágtrend káprázatos fotókkal

A tavaszi virágtrend a természetesség és a kreativitás jegyében született meg. Nézd meg a legszebb virágkölteményeket, és meríts belőlük ötletet!
Megnézem
Összes kép (1)
Természetesség és kreativitás

A természethez hasonlóan az otthonunk is folyamatos változásban van, nem szükséges a tárgyak helyét előre meghatározni. A természetes anyagok, elsősorban az élő növények használata különösen fontos. A virágok és a növények különleges környezetet teremtenek, és növekedésükkel biztosítják a lakás folyamatos változását.

A tavaszi növények, különösen a virághagymák tökéletesek ennek a hatásnak az eléréséhez. A kompozíciókban számos színt láthatunk, ugyanakkor vannak olyan alkotások is, amelyeknél egyetlen szín kerül a középpontba, és ezt egészítjük ki fehérrel vagy zölddel. A formák természetesek és változatosak, akárcsak a környezet, így a kaspók és a vázák használata sem feltétlenül szükséges. Gyakorlatilag bármilyen napi használati tárgy megteszi, a lényeg, hogy egyéniséget adjon a kompozíciónak.

Modern kompozíciók

Az ágakból és drótból készített kerek alakzat természetes tartószerkezetet biztosít ennek az erőteljes tavaszi kompozíciónak, amelyben a boglárka játszik meghatározó szerepet. A virágok tányéron állnak, és innen veszik fel a vizet. Szokatlan, természetes megjelenésű alkotás. (Boglárka, jácint, nárcisz, kockásliliom, tulipán, szellőrózsa.)

Tavaszi virágtrend

Mindig is kíváncsi voltál rá, hogy a hagymás virágok hogyan növekednek és virágoznak? Ebben az üvegedényben könnyű nyomon követni a folyamatot: bárki betekintést nyerhet a természet játékába. A sárga és fehér kombinációja üde és kontrasztos, így a kompozíció biztosan megkapja az őt megillető figyelmet. (Tulipán, nárcisz.)

Tavaszi virágtrend
Hangulatos

Kellemes látvány, ahogy a különféle természetes anyagok egymás hatását fokozzák ebben a szokatlan kompozícióban. A fadarabokból készült csészeforma szilárd alapot képez a különféle hagymás virágoknak, amelyek buján növekednek és virágoznak, így alakítva ki minden növény egyedi útját. (Nárcisz, tulipán, kockásliliom, boglárka, gyöngyike, tulipánvirág, jácint, pipacs.)

Tavaszi virágtrend

Ez a stílusos kép egyértelműen mutatja, hogy itt a tavasz. Rakjunk össze annyi tavaszi virágot, amennyit csak tudunk, különféle variációkban, csomagoljuk be a vázákat, kössük át őket szalaggal, és indulhat a buli! Egyedi kompozíciót kapunk, amely mindennap más oldalát mutatja. (Tulipán, orgona, jácint, kockásliliom, gyöngyike, nárcisz, bangita, lednek, fűz.)

Tavaszi virágtrend

A vázának nem kell feltétlenül kerámiából vagy üvegből lennie. A kerek formába rendezett gallyak is megfelelnek a célra. Micsoda ötletes megoldás! A vaskos gyűrű látványos kontrasztot képez a pasztellszínű tavaszi virágokkal. Nem túl bonyolult, mégis stílusos. (Tulipán, szellőrózsa, jácint, lednek.)

Tavaszi virágtrend
Klasszikus

Ez az alkotás nem hiányozhat egy műteremből sem. Olyan, mint egy festészeti téma. Az ágak természetes fészket alkotnak a különféle színes tavaszi virágok számára, amelyek így harmonikus képpé állnak össze. (Tulipán, orgona, kockásliliom, boglárka, mogyoró, borostyán.)

Tavaszi virágtrend

Ez a tulipán annyira egyedi, hogy önmagában is képes magára vonni a figyelmet. Lehetetlen megunni a szokatlan formáját, színét és mintázatát. (Tulipán.)

Tavaszi virágtrend

Annak ellenére, hogy a virágok külön vázákban vannak, mégis egységet alkotnak. A göröngyös, fehér ág tartja egyben a kompozíciót. A virágok színei és formái remekül kihangsúlyozzák az aktuális trend motívumait. (Tulipán, bangita, viola, kockásliliom, nárcisz.)

Tavaszi virágtrend

 

Forrás: Holland Virágiroda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top