Otthon

ECOSE® technológia – egészségessebb és biztonságosabb otthon ásványgyapot szigeteléssel

Mi nők nemcsak, hogy a legjobban tudjuk azt, hogy egy otthon melege és egészséges levegője mekkora érték, de aktívan teszünk is érte a mindennapokban, annak érdekében, hogy egy fárasztó nap után családunk minden tagjának jó legyen "hazatérni."

Lakásaink és otthonaink levegőjének minőségére azonban a legnagyobb hatást a formaldehid gyakorolja, amelyet építőanyagok, bútorok, lamináltpadlók, farostlemezek, és egészen mostanáig szigetelőanyagok gyártása során, a szigetelőanyagok szálainak összekötéséhez használtak. A hagyományos szigetelőanyagok előállításakor használt, fenol- és formaldehid, a falakon átszűrődik, bejut a lakásba, rontja otthonaink belső levegőjének minőségét és egészségünknek sem tesznek jót.

A Knauf Insulation 5 éves kutató-fejlesztő munka eredményeként kifejlesztette az ECOSE® -t, ami, egy olyan új szigetelőanyag technológia, amely a korábbi kőolajszármazékok helyett egy teljesen természetes kötőanyaggal kapcsolja össze az ásványgyapot szigetelőanyagok szálait, ezért egészségesebbé teszi otthonaink belső levegőjét. Az ECOSE® technológia javítja az üveg- és kőzetgyapot szigetelőanyagok környezetvédelmi tulajdonságait is, ezért az ezzel gyártott szigetelőanyagok rendelkeznek a korábbi szigetelőanyagokra jellemző magas hő- és hangszigetelő valamint jó páraáteresztő képességgel is, ráadásul az új technológiával készült szigetelőanyagok ára nem változik.

ECOSE® technológia - egészségessebb és biztonságosabb otthon ásványgyapot szigeteléssel

A közetgyapot szigetelések fontos tulajdonsága a tűzállóság. Az ásványgyapot olvadáspontja ugyanis 1000 °C felett van, így egy esetleges épülettűz esetén megvédi az épület szerkezetét, meggátolja a tűzterjedést. A Knauf Insulation július 1-től már kizárólag csak környezetbarát technológiával készült, új, természetes barna színű üveggyapot termékeket forgalmazza. A szintén környezetbarát, új technológiával készült kőzetgyapot 2010 elején kerül forgalomba.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top