Otthon

CelEbek – A sztárvilág 13 legédesebb kutyusa

A hírességek a felszínes sztárbarátságok, a zajos kapcsolatok vagy a bulvárcápák miatt legtöbbször csak a kedvenceikben bízhatnak, akiket a lesifotósoknak köszönhetően az egész világ ismer. Íme a 13 legismertebb celeb gazdi és kutyusaik.

Paris Hilton és Tinkerbell (chihuahua)

Kétségtelenül a világ legismertebb celebkutyusa Paris Hilton chihuahuája, Tinkerbell, rá az énekesnő inkább divatkiegészítőként, mint ebként tekint. A csöpp kutyust az egész világ ismeri, de nem csak ezért volt tele vele a sajtó 2004 nyarán. Az örökösnő 5000 dollárt ajánlott fel annak, aki épségben visszajuttatja hozzá az eltűnt ebet, ám végül hat nappal később a saját lakásában találta meg. Tinkerbell nem az egyetlen lakója Hilton kisasszony házának: Paris egy alkalommal 17 kutyus gazdájának vallotta magát. Kutyakollekcióját idén egy kiscicával is bővítette, akit Princess Annabellnek nevezett el. „A világ legédesebb cicáját fogadtam örökbe. Olyan imádni való és édes” – írta Twitter-oldalán.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei
CelEbek - Híres gazdik kedvencei

 

Az Obama család és Bo (portugál vízikutya)

Kutya jó dolga lehet Bónak az Obama családnál. Az Államok Első Ebének kiválasztása hónapokig tartott, mert Michelle Obama allergiás a kutyaszőrre, ezért csak hipoallergén fajta jöhetett szóba. Végül Ted Kennedy szenátor ajándékozta az elnöki családnak a kutyust, amelynek nemcsak saját szójegyzéke van a Wikipedián, de külön honlappal is büszkélkedhet.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei


Jennifer Aniston és Norman
(walesi corgi-terrier keverék)

Norman sokat segített Jennifer Aniston magányán, amikor a színésznő 2005-ben különvált Brad Pitt-től. A kis keverék akkoriban a legtöbbet fotózott celebeb lett, hiszen Jennifer őt vitte magával magányos gyógysétáira a malibui tengerpartra. Jennifer és kedvence 2005-ben az Elle magazinban is együtt pózoltak.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei

Jake Gyllenhaal, Atticus Finch (német juhász) és Boo Radley (puggle)

A színész egy Los Angeles-i állatmenhelyről fogadta örökbe a német juhászt; a kutyát a Ne bántsátok a feketerigót! című film hőse, Atticus Finch után nevezte el. Jake később egy hibrid fajtájú puggle kutyust is magához vett. Elmondása szerint minden alkalommal megnevetteti, ahányszor csak meglátja. Kíváncsiak vagyunk, a két eb mennyire jön ki Reese Witherspoon francia buldogjaival?

CelEbek - Híres gazdik kedvencei
CelEbek - Híres gazdik kedvencei

Christina Aguilera és Cocoa (bullmasztiff)

A törékeny énekesnő termetes ebet választott magának. Valószínűleg nem sejtette az aranyosan esetlen, óriási tappancsú kutyakölyökről, milyen lesz vele az élet. Talán a tapasztalatok miatt döntött úgy, hogy befogad két kisebb méretű ebet is. Így lett a család tagja Stinky és Chewy, a két foltos papillon.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei
CelEbek - Híres gazdik kedvencei

 

Sienna Miller/Jude Law, Porgy és Bess (keverék kutyusok)

Mi legyen a gyerkőcökkel, ha a szülők szétmennek? Jude Law-nak már van ebben tapasztalata. Talán ezért gondolta azt, hogy ahogy a gyerekeinek az anyjuknál, a kutyáknak a volt barátnőjénél a helyük. Sienna Millerrel való szakításuk után közös kedvenceiket, Porgyt és Besst a színésznőnek ajándékozta, aki egy évre rá visszavitte Law-nak a kutyusokat, mondván: túl elfoglalt ahhoz, hogy foglalkozzon velük. Még jó, hogy nem született közös gyerekük!

CelEbek - Híres gazdik kedvencei


Eva Longoria és Jinxy
(máltai selyemkutya)

Máltai selyemkutyája volt Marilyn Monroe-nak, de Liz Taylor, Halle Berry és Lindsay Lohan is rajong értük. Eva Longoria ráadásul mániákusan odafigyel arra, hogy kedvence mindig ragyogó színben legyen. Nem csoda, hogy az In Touch Weekly hetilap Jinxyt Hollywood legjobban ápolt kutyájává választotta.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei

 

Rihanna és Oliver/DJ (maltipoo)

Míg a máltai selyemkutya az elegánsabb, érettebb sztárok kedvence, addig a fiatal celebgeneráció tagjai a maltipoot választják. A fajta itthon még kevésbé ismert, de Amerikában hatalmas a népszerűsége. A máltai és az uszkár keresztezésével tenyésztett tündéri labdacsok kellő nevelés hiányában csaholós, könnyen támadó ideggyilkosokká válnak.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei

 

Matthew McConaughey és Foxy (ausztrál pásztorkutya)

A színész 12 évig élt együtt egy labrador keverékkel, Miss Huddal. Az egykori kedvenc 2005 óta az égi vadászmezőkön kergeti a labdát, de Matthew nem tud meglenni kutya nélkül. Magához vette Foxyt, az ausztrál marhaterelő kutyát (cattle dog), aki olyan hűen követi gazdáját a mindennapi edzéseken, mint ahogy elődje tette.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei

Pamela Anderson és JoJo (golden retriever)

A kebelcsoda imádta Star nevű golden retrieverjét: a kutya 17 éven át volt társa, hosszabb ideig volt mellette, mint bárki más. „Amikor ránézek, akkor látom, milyen hosszú ideje vagyok már Hollywoodban” – mondta egy alkalommal. Pamela 2007-ben veszítette el kedvencét, de nem bírta kutya nélkül. Nem sokkal később JoJo lett az új családtag.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei

Steiner Kristóf és Özge (kínai meztelenkutya)

A műsorvezető depressziós korszakát élte, amikor beleszeretett a kínai meztelenkutya fajtába. Úgy gondolta, egy kutyus segítene kilábalnia a nehezebb időszakból. Özgét azóta gyakran már az utcán is hamarabb felismerik, mint őt.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei

 

Tóth Vera, Bélahalmi Boci és Bélahalmi Piszke (Jack Russel-terrierek)

Az énekesnő a Megasztár után költözött Pestre. Mivel rendkívül magányosnak érezte magát, úgy döntött, egy kutya mindenképpen jót fog tenni neki. Ekkor került hozzá Boci. Így ír róla blogjában: „Nagyon virgonc kutyi ő. Öntörvényű, hiperaktív, szeretetre méltó! Soha nem fogad szót, nagy a szája, és ha fél, mindig felkéredzkedik az ölembe… mikor felébred, jókat fut Piszkével, a testvérével.

CelEbek - Híres gazdik kedvencei


Terecskei Rita, Maszat és Pimpa
(kóbor kutyusok)

A Zanzibar énekesnője mind a két kutyáját az út mellett fogadta örökbe: Pimpának 2001, Maszatnak 2008 óta gazdája. Rita eddig 15 kutyust szedett össze az út mellől, az állatok menhelyekre kerültek. Szerinte csak akkor érdemes kutyát tartani, ha az ember tényleg vállalja értük a felelősséget. A kutyaválasztásnál pedig érdemes szétnézni a menhelyeken is, ahol nagyon sok kutyus vár szerető gazdira.

 

Kutyafajták és sztárok:

Tacskó: David Hasselhoff, Isabella Rossellini, Sharon Stone, Christian Slater és Fergie.

Cocker spániel: Elton John (Arthur), Oprah Winfrey (Sadie és Ivan), Charlize Theron (Denver és Deliah).

Mopsz: Gerald Butler (Lolita), Goran Višnjic (Bugsy), Valentino, Tori Spelling, Jessica Alba (Sid és Nancy), Tommy Hilfiger, Woody Harrelson és Denise Richards.

Puggle (a beagle és a mopsz keresztezése): Jake Gyllenhaal, Sylvester Stallone, Julianne Moore.

Jack Russel-terrier: Mariah Carey (Jack és Cha Cha), Károly herceg, Goldie Hawn, Paul McCartney és Serena Williams.

Angol buldog: Adam Sandler, Jessica Biel és Osbourne-ék.

Shih-tzu: Geri Halliwell, Nicole Richie (Honeychild), Gábor Zsazsa, Bill Gates, Beyoncé (Munchie), Mariah Carey (Bing és Bong).

Yorkie: Audrey Hepburn (Mr. Famous és Assam of Assam), Paris Hilton, Britney Spears, Missy Elliott (Poncho), Mariah Carey (Ginger), Kelly Rowland (Mocha), Justin Timberlake (Bearlie és Bella) és Gisele Bündchen (Vida).

Chihuahua: Marilyn Monroe (Choo Choo), Paris Hilton (Tinkerbell és Bambi), Britney Spears, Madonna, Adrien Brody, Christina Ricci, Hilary Duff és Mickey Rourke.

 

 
Az állatok világnapja

Október 4. világszerte az állatok világnapja. Az elgondolás 1931-ben született meg Olaszországban, eredetileg azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a vadon élő állatok pusztulására. A későbbiekben aztán minden állat védelmét felvállalta a kezdeményezés, ma pedig egyre inkább a velünk élő állatok kerülnek a középpontba. Az ünnep nem titkolt célja, hogy rávilágítson az ember és az állat közötti barátság fontosságára, így különböző programokkal (kisállat-örökbefogadás, állatkerti programok, nyílt napok) próbálják az eszmét a gyakorlatba is átültetni – rendszerint október első vasárnapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top