Otthon

Készíts örökzöld minikertet!

Minden az arányokon és a fantáziánkon múlik. Mohapárnák és kövirózsák csinos összeültetése szép, dombos-lankás, szelíd tájat idézhet elénk. Akkor nyerik el igazi szépségüket, amikor az első fagyos napokon belepi őket a zúzmara.
 1. lépés: a kavicsnehezék

 
Nem kell féltenünk a szabadban álló mohakertjeinket a széltől, ha az edény aljába kétujjnyi vastagon kavicsot töltünk. Ez a nehezék biztonságosan a helyén tartja az ültetőedényeket, és a fölösleges csapadékot is elvezeti. A kavicsokon úgy helyezzük el a mohapárnákat, hogy dimbes-dombos felületet kapjunk. A tőzegmohapárnák vastagsága segít a domborzat kialakításában.

Készíts örökzöld minikertet!

 

 2. lépés: jönnek a kövirózsák

Amikor a mohamező faltól falig ér a tálban, jöhetnek a kövirózsák. A kisebb-nagyobb levélrózsákat a mohapárnák találkozási pontjainál ültessük a kertecskébe, így eltakarhatjuk azok illesztéseit is. A moha nedvessége elegendő vízről gondoskodik a pozsgás kövirózsáknak. De figyelem: öntöznünk nem kell, mert a téli levegő páratartalma bőven elegendő.

Készíts örökzöld minikertet!

 

 3. lépés: díszbe öltöztetjük

Végül az arany és csokoládébarna, kisebb-nagyobb, matt és fényes üvegdíszek következnek. A kicsi karácsonyfagömbökről szedjük le az akasztót, és a helyükre szúrjunk félbehajtott, vékonyabb drótot. Így a kövirózsák mellett – szabálytalan elrendezésben – rögzíthetjük valamennyit, és nem kell attól tartanunk, hogy elgurulnak a helyükről.

Készíts örökzöld minikertet!

 

Készíts örökzöld minikertet!

Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Forrás: Otthon magazin »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top