Otthon

18 ügyes tipp a csábító otthonért

Pillanatok alatt megvalósítható ötleteket gyűjtöttünk, amelyek segítségével a romantika észrevétlenül otthonodba költözik.

Valentin-napon igenis belefér, hogy a szíved mellett a lakást is kicsit szerelemre hangold. Hogy ezt kedves szívecskékkel, mókás szerelmes üzenettel, csábító illattal, avagy szexi szatén ágyneműhuzattal éred el, az már a te dolgod. Változatos Valentin-napi dekorációs ötleteket gyűjtöttünk csokorba, hogy biztosan találj köztük olyat, ami igazán passzol hozzád, és a párod fantáziáját is megmozgatja.

1. Szívecskés papírdíszek

Vágj ki kartonpapírból különböző méretű szíveket, majd vond be csomagolópapírral vagy textíliával. Ne ragadj le a pirosnál meg a rózsaszínnél, a vörös, az arany, a bronz, az ezüst vagy akár a mintás szívecskék is kiválóan mutatnak. Fűzd át őket szalaggal vagy dróttal, és akaszd az ablakra, a falra, az asztal vagy az ágy fölé.

18 ügyes tipp a csábító otthonért2. Üvegmatrica

Hasonló hatást érhetsz el üvegfestékkel és némi kreativitással. A saját magad által tervezett matricákat egy nap száradás után ragaszthatod fel az ablakra, a tükörre, a hűtőre vagy akár a fürdőszobában a csempére, illetve a zuhanyfülke külső oldalára.

3. Romantikára hangolt poharak

Az üvegmatrica jó szolgálatot tesz akkor is, ha a megszokott poharakat, bögréket szeretnéd szerelmes színben láttatni. Ha a párod reggel egy csupa szív bögrében kapja a kávét, biztosan egyből jól indul a napja.  

4. Szerelmes üzenetek

Hát még ha megpillantja a kedves feliratot, amelyet rúzzsal írtál a tükörre (rúzs helyett a szív alakú ragadós papír is tökéletes). Válassz személyes hangvételű üzenetet, amely csak rólatok szól, vagy egy különösen szép idézetet. A szerelmes, mókás, netán buja üzenetek amúgy akkor is elérik a kívánt hatást, ha apró papírdarabra írod őket, és olyan helyekre rejted, ahol a párod a nap folyamán egész biztosan megtalálja, mondjuk: a zsebébe, a borotvája mellé vagy a cipőjébe.

5. Virág minden mennyiségben

Mi mással hangolhatnád a legegyszerűbben romantikusra otthonod összképét, mint néhány csokor friss virággal? Válassz rózsát, tulipánt vagy akár vegyes virágokat, és tedd őket egy vázába vagy kosárba! Nem csupán az asztalon mutat jól, hanem az ágy vagy a fürdőkád mellett is.

6. Régi szobanövény megújult köntösben

Kedvenc cserepes virágaidnak szerezz be rózsaszín, piros, vörös, esetleg szívecskés mintájú vagy szív alakú kaspót, és máris otthonod romantikus díszeivé válnak.

18 ügyes tipp a csábító otthonért

7. Valentin-napi koszorú az ajtóra

Egy hagyományos, akár karácsonyról maradt koszorúalapot öltöztess a szerelem színeibe, vagyis lehetőség szerint a rózsaszín, a piros, a vörös vagy a ciklámen valamely árnyalata domináljon rajta. Kösd át szalagokkal, díszítsd kartonból kivágott szívekkel, élő vagy szárított virágokkal, esetleg tollakkal, majd akaszd az ajtóra!

18 ügyes tipp a csábító otthonért

8. Királynői pompa

Ha igazán romantikus alkat vagy, nem hagyhatod ki a rózsaszirmokat. Finoman szétszórva remekül mutatnak a szépen megterített étkezőasztalon, ha pedig csábítani szeretnél, egyértelműen az ágyra vagy a fürdővízbe kell hintened belőlük. Az asztalra és a kádba használhatsz esetleg rózsás potpourrit is.

18 ügyes tipp a csábító otthonért

 


9. Mutatós terítő

Otthonod hangulatát jelentősen meghatározzák a lakástextíliák, így hát ezekkel mindenképpen érdemes eljátszani. Elsőként szerezz be az étkezőbe és a nappaliba romantikus hangulatú, például virágmotívumokkal díszített, finom krémszínű vagy halvány rózsaszín terítőket.

10. Öltöztesd át a kanapét!

Nem kell semmi költséges ördöngösségre gondolni, elég, ha leteríted egy romantikus stílusú, csábító anyaggal, amely harmonizál a terítővel. A finom bársony például igazán fejedelmi hatást kelt.

11. Pihe-puha párnák bűvöletében

Szerezz be még néhány puha párnát, vagy egyszerűen bújtasd új huzatba a régieket! Keresd a finom mintákat, a lágy színeket, anyagból pedig a szatént, a bársonyt, a plüsst vagy a selymet!

12. Vadiúj ágyneműhuzat

Biztosan tudod, milyen különleges érzés első nap az új ágyneműhuzatban elaludni, na meg ébredni. Így Valentin-nap környékén igazán érdemes egy különleges, finom tapintású, például szatén- vagy egyiptomi pamuthuzatra beruházni, teljesen átváltoztatja a hálószoba arculatát.

13. Tükör a hálóban

Ha eddig hiányzott a tükör ebből a helyiségből, de mindig izgatta a fantáziád, hogy talán be kellene szerezni egyet, épp itt az ideje. Merész és szexi ajándék a párodnak Valentin-napra, amelyet közösen élvezhettek.

18 ügyes tipp a csábító otthonért

 

14. Kényelmes ágyelő

Még mindig a textíliáknál maradva: a romantika hevében érdemes egy kényelmes, puha szőnyeget leteríteni az ágy mellé vagy az ágy végébe, ha netán kedvetek támad a földre heveredni. Ha van kandallód, az előtt is nagyon szexi látványt nyújt egy finom anyagú szőnyeg.

15. Sejtelmes félhomály

Akár csábításra készülsz, akár csak kellemes Valentin-napi hangulatot szeretnél otthonodba csalogatni, néhány szép gyertyának vagy apró mécsesnek egész biztosan nagy hasznát veszed. Helyezd el őket a lakás különböző részein, például a hálóban, a fürdőszobában vagy a nappaliban, és teremts meghitt hangulatot. Meglátod, ellenállhatatlanul hatással vannak az érzékekre. A különböző színű gyertyákat esetleg átkötheted egy szép, ízléses szalaggal is.

18 ügyes tipp a csábító otthonért

16. Csábító illat

Ha ezenfelül is szeretnéd megbolondítani partnered érzékeit, bűvöld el egy csodás, vágyfokozó illattal. Válaszd például a vaníliát, a jázmint, a mandulát vagy a fahéjat! Füstölővel, illatgyertyával vagy illóolajjal könnyedén otthonodba csempészheted bármelyiket.

17. Kellemes zene

Hát még ha a kedvenc slágereiteket is felteszed, és így várod haza, egész biztosan ő is egyből romantikus hangulatba kerül!

18. Valentin-napi nasi

Ha ügyes vagy, készíthetsz szív alakú süteményt, például mézeskalácsot vagy akár egy szív alakú tortát. Ha viszont nem erősséged a konyhatündérszerep, vedd meg párod kedvenc édességeit, és tálald szív formájú tálon, vagy rakd ki szív alakban őket egy tálcára. Remekül feldobja a Valentin-napi asztalt, azonban nem csupán a konyhában kínálhatod, hanem akár a hálóban vagy a fürdőkádban is. Ha partnered nem édesszájú, vegyél egy üveg bort, és készíts hozzá egy változatos sajttálat, amelyen kizárólag szív formájúra vágott finomságok díszelegnek.

18 ügyes tipp a csábító otthonért

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top