Otthon

2 bájos kézműves dekoráció textilből

Csak némi maradék anyag, na meg persze az elengedhetetlen minimális kézügyesség, és máris kész a vidám tavaszi dekoráció. Két tippünk is van, hogyan csalj tavaszi feelinget otthonodba.
 Díszes üvegek

2 bájos kézműves dekoráció textilbőlEgy pofonegyszerű módszerrel a legunalmasabb poharat, vázát, üveget is tavaszi ruhába öltöztethetjük. Az egyszerű, egyenes oldalú palackok igen mutatóssá válnak, ha textillel borítjuk őket. Csak nézz szét a varródobozban, kutass maradék anyagok után, másra nem is nagyon lesz szükséged.

Így készítsd el:

1. Vágjunk ki egy, az üveg magasságának és kerületének megfelelő anyagot varrásráhagyással. A tetejéhez és az aljához vasaljunk fátyolszalagot.

2.
Poharak esetében felül hagyjunk minimum 2-3 cm szegélyt, hogy ivás közben hozzáférjünk az üveghez.

3. Mielőtt körbeburkolnánk az üveget, varrhatunk díszes szívet az anyagcsík közepére.

4. Húzzuk meg az anyagot szorosan az üveg körül, tegyünk két jelet a tetejére és kettőt az aljára, ahol a két oldal illeszkedik.

5. Hajtsuk be a csíkot színével befelé, összeillesztve a pontokat, és varrjunk ezen pontok mentén.

6. Vágjuk le a felesleges varrásráhagyást, vasaljuk ki, majd fordítsuk a színére az anyagot, és öltöztessük fel az üveget.

 Madárház tojásmelegítők

Nem csak húsvétkor van létjogosultságuk ezeknek a bájos tojásmelegítőknek – minden évszakban konyhád üde színfoltjai lesznek, és elkészíteni sem ördöngösség.

Amire szükség lesz:

• anyag a madárházhoz és kontrasztos anyag a tető éléhez,
• bélésanyag,
• vastag, felvasalható közbélés (használhatunk vékony közbélést és vatelint a vastag közbélés helyett),
• gomb és maradék hímzőfonal.

2 bájos kézműves dekoráció textilből
2 bájos kézműves dekoráció textilből

Az elkészítés menete:

Kattints a nagyobb szabásmintáért!
Kattints a képre a nagyobb
szabásmintáért!

1. Vasaljunk vastag közbélést a madárház anyagának visszájára.

2. Másoljuk át a mintát, és vágjuk ki a madárházat.

3. Másoljunk át és vágjunk ki két darabot a bélésanyagból.

4. Helyezzük a bélésdarabokat egyesével az anyagra színükkel egymás felé, és varrjuk össze őket az ívelt oldalon (lásd az A rajzot).

5. Nyissuk szét az anyag- és a bélésdarabokat, helyezzük a két részt színükkel egymás felé. Varrjuk körbe a szélét úgy, hogy hagyjunk nyílást a tetőn (lásd a B rajzot).

6. Fordítsuk ki a tojásmelegítőt a nyíláson keresztül. Nyomjuk a bélést a madárház anyagába, és vasaljuk le a tojásmelegítőt.

7. Vágjunk 3,5 cm-es csíkot a tető egyik oldalának hosszával megegyező hosszúságban, kis ráhagyással az egyik oldalon.

8. Hajtsuk be a varrásráhagyást, helyezzük színükkel egymás felé a csíkot a tető egyik oldalára, és varrjuk rá (lásd a C rajzot).

9. Hajtsuk át a csíkot a ház tetejének élén úgy, hogy a tető szegőcsíkja kb. 1 cm széles legyen, majd hajtsuk a másik oldalon a hosszabb él alá, és szegjük be (lásd a D rajzot).

10. Vágjunk egy ugyanilyen széles csíkot, de mindkét oldalán hagyjunk varrásráhagyást. Hajtsuk be a ráhagyásokat mindkét végén, és varrjuk fel (lásd az E rajzot).

2 bájos kézműves dekoráció textilből11. Hajtsuk át az élen, ahogy az előbb tettük, és fejezzük be a másik oldalon a szél felhajtásával és a levarrással.

12. Végül hímzőfonallal kössünk gombot a madárház elejére.

Cikkünk az Aréna 2000 Kiadó gondozásában megjelent Tavaszváró kézműves ajándékok című könyv alapján készült.

Az év leginspirálóbb évszakát egyszerű, kézzel varrt alkotások ellenállhatatlan gyűjteményével teheted még színesebbé. Huszonöt elragadó tárgy: bájos nyuszik, libák és falvédők, ölelni való bárányok, patchwork táskák és papírból készült üdvözlőlapok sarkallnak minket az alkotásra. A lépésről lépésre megadott útmutatók, valamint sablonok csodálatos eredményt garantálnak mindenkinek, szakmai előképzettségtől függetlenül. Készítsünk tökéletes tavaszi díszeket és ajándékokat, hogy megoszthassuk őket szeretteinkkel és barátainkkal, vagy hangulatosabbá tegyük otthonunkat, az ünnepeket!

Kreatív.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top