Otthon

Macskajaj: vigyázz, balesetet okozhatnak!

Nem árt, ha lecsekkolod a kocsidat, mielőtt gázt adnál, a hideg idő elől ugyanis sok cica keres menedéket az autók legkülönfélébb részein. És nem biztos, hogy ő húzza a rövidebbet...

A hirtelen beköszöntött hidegben gépjárműbe bújó állatok miatt több autós is segítségért hívja az állatvédőket. A szabadban parkoló autók még meleg motorrészéhez (kerékdobba, motortérbe) gyakran szöknek fel „melegedni” az apróbb gerinces állatok. A járművek reggeli indulásakor nem ritka, hogy a kerekek forgása, a motor elpusztítja a bennragadt élőlényt, de az sem kizárt, hogy állatok által elrágott kábelek, vagy csövek miatt a járművek tönkremennek.

Segítség, állat a kocsikerék dobban!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület épp ma reggel segédkezett egy cica kerékdobból való kimentésében, az állatvédők telefonos szaktanácsadására is folyamatos igény van. „A nyestektől vagy más rágcsálóktól a motortér megvédésére léteznek kenhető – fújható, elektromos rágcsálóriasztó eszközök, a kerékdobot célszerű induláskor egyébként is minden esetben átvizsgálni. Állattal a jármű műszaki terében semmilyen formába ne induljunk útnak!” – magyarázza Seres Zoltán az egyesület vezetője.

Fontos: ha sérültnek látszik egy gépjármű, vagy feltehetően állat van a műszaki terében, kérjük szakszerviz közbenjárását vagy hívjuk az állatmentőket. Állatok vagy idegen tárgyak jelenlétéből adódó üzemzavar végett tragédiába is torkollhat a közlekedés.

Forrás: www.zug.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top