Otthon

2 in 1 élmény: ehető illatok

Az otthon édes illata – percek alatt.

1. Forralt bor: Igazi téli hangulat kúszik végig a lakásban, amikor forralt bor fortyog a tűzhelyen. Az élmény tulajdonképpen 2 in 1, mert a lakásillatosítás után a forró italt el is szürcsölhetjük. Ám ha alkoholmámorra nem, az illatra viszont vágyunk, vízben néhány szelet narancs- és citromhéjból, fahéjból, szegfűszegből, ánizsból bármikor aromás illatosítót főzhetünk, csak arra kell vigyázni, hogy mindig legyen víz az edényben és sohase hagyjuk felügyelet nélkül.

2. Sült alma: Lehet kapni speciális almasütőket, amibe éppen egy alma fér el, alatta pedig teamécses szolgáltatja a hőt. Amíg az alma elkészül, jellegzetes, finom aromája betölti a szobát. Az almasütő nemcsak hasznos holmi, de szép is. Hátránya azonban, hogy egyetlen darab sült alma nem éppen elég egy 4 tagú családnak, akik az illatok miatt úgyis megéheznek.

2 in 1 élmény: ehető illatok

Tipp: Almát nagyon egyszerűen lehet sütni sütőben is. A hibátlan almákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd állítsuk őket egy sütőpapírral borított sütőlapra. (A sütőpapír csak óvatosságból kell, hogy az alma kifolyó leve nehogy a sütőlapra égjen.) A sült almás illatosítás hátránya, hogy illata csak addig tart, amíg az alma a sütőben van.

Ámbragolyó és bambuszpálca – mit tudnak?
Az illatos lakás nemcsak hívogató, hanem éppenséggel riasztó is lehet. Górcső alá vettük az enteriőrillatosítás módszereit, és az újdonságokat is feltérképeztük. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top