Otthon

A róka, akinek saját hálószobája van

Miss Snooks élete olyan, akár bármelyik elkényeztetett házikedvencé, csakhogy Miss Snooks egy róka.
A róka, akinek saját hálószobája van

Életre kelt mesehős a legújabb sztár » 

A fantasztikus rókaúrnő

Hét éve már annak, hogy egy helyi állatbarát megtalálta a még apró és védtelen kis kölyökrókát, akit az anyja magára hagyott, így a természetben halálra lett volna ítélve. Azonnal elvitte a most ötvenhét éves Steve Edgingtonhoz, vagyis ahogy barátai ma már nevezik, a Rókaember kisállat-kereskedésébe, aki a feleségével azonnal örökbe fogadta a magára maradt kis állatot Ditchling városában, az angliai Kelet-Sussexben.

Mivel nincsenek meg a tanult képességei a természetben való életben maradáshoz, Miss Snooksnak sosem volt igénye, hogy kiszökjön a házból, pedig a macskabejáró ehhez kiváló lehetőséget biztosítana. A róka ma már teljes jogú családtag, saját kis hálószobával, ráadásul a karácsonyt is megünneplik vele, és szeret játszani az állatkereskedés többi kis lakójával is.

A fantasztikus Róka úrnő

Miss Snooks, amikor még kölyökróka volt
Miss Snooks, amikor még kölyökróka volt

A róka, akinek saját hálószobája van

 DVD-tipp rókabarátoknak: A fantasztikus Róka úr
A róka, akinek saját hálószobája vanRoald Dahl írásai elsősorban az Egyesült Államokban bírnak óriási népszerűséggel, de ha megemlítjük a Charlie és a csokigyárat, valószínűleg mifelénk is több szemben gyullad ki az értelem szikrája. A film sajnos elkerülte a hazai mozikat, pedig a korábban leginkább furcsa művészvígjátékairól (Édesvízi élet, Az okostojás…) ismert Wes Anderson egy kiváló, régimódi stop-motion animációs technikával készült családi filmet hozott össze úgy, hogy közben a saját stílusát is megőrizte. Sok fapofájú karakter keveredik itt elképesztő kalandokba, melynek központi eleme az, hogy Róka úr és barátai megszervezik a világ eddigi legnagyobb csirkerablását. Az Ocean’s-trilógiára való hajazás nem a véletlen műve, hiszen a főhős hangját is George Clooney kölcsönzi (épp ezért szigorúan eredeti nyelven nézendő), de a sok faarcú szereplő és a már-már abszurd humor miatt az Anderson-rajongók se fognak csalódni.

Magyar cím: A fantasztikus Róka úr
Eredeti cím: The Fantastic Mr. Fox
Rendezte: Wes Anderson
Szinkronhangok: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top