Otthon

Az autódban több a baktérium, mint egy nyilvános vécében

A brit Queen Mary Egyetem kutatói arra figyelmeztetnek: az autódban több baktériummal kerülhetsz kapcsolatba, mint egy nyilvános vécén.

Az autód belseje piszkosabb lehet, mint egy nyilvános vécéA kutatók megállapították: egy átlagos autó belseje akár kilencszer szennyezettebb lehet, mint egy nyilvános vécé ülőkéje. Miközben ugyanis az ülőke egy 10 négyzetcentiméteres területén nagyjából 80-féle baktérium található meg, addig az autó belső terében egy ugyanakkora területen közel 700, az általában legszennyezettebb részen, vagyis a csomagtartóban pedig akár 1000 is.

A legnagyobb veszélynek azok vannak kitéve, akik rendszeresen esznek az autójukban és a már megkezdett ennivalót leteszik az ülésre.

A felmérésből kiderült az is, hogy az autósok mindössze 33 százaléka takarítja ki a járművét évente legalább egyszer, 10 százalékuk viszont soha. A szakemberek azt tanácsolják, hogy rendszeresen, kívül-belül takarítsuk ki az autónkat, ezzel ugyanis csökkenthetjük az egészségügyi kockázatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top