Otthon

Így tudsz spórolni a mosáson!

Ha megfogadod mosási tippjeinket, azzal nem csupán pénztárcádat, de a környezetet is kímélheted. Többszörösen megéri.

Spórolj a mosáson!

  • A gépi mosás során az energiafelhasználás mintegy 90 százalékát a víz felmelegítésére használt energia teszi ki. Ha olyan holmikat teszel  gépbe, melyek nem feltétlenül igénylik a magas hőfokot, állítsd a víz hőmérsékletét a legalacsonyabb fokozatra!
  • Használd ki maximálisan a mosógéped kapacitását! Nézz utána a használati utasításban, hogy hány kiló mosnivalót bír el a géped, és nyugodtan pakolj is bele annyit! Egy maximális befogadóképességgel lefuttatott mosás során még mindig kevesebb energia fogy, mint többszöri közepes vagy alacsony terhelés alatt.
  • Válassz olcsóbb kategóriájú és/vagy természetes mosószereket! A tapasztalatok azt mutatják, hogy a ruhákból ezek is legalább olyan hatékonyan eltávolítják a szennyeződéseket, mint a nagyságrendekkel drágább termékek. A természetes alapú mosószerek ráadásul a ruháidat, a mosógépet és a környezetet is kímélik.
  • Amikor eljön az ideje, hogy lecseréld a meglévő mosógéped, válassz helyette energiatakarékos masinát! Néhány hónap alatt az áram- és a vízfogyasztáson megspórolhatod vele azt a pénzt, amennyivel többe kerül, mint egy hagyományos gép.

Ti hogyan spóroltok a mosáson? Várjuk a további ötleteket, tanácsokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top