Otthon

Rendezd egyszerűen a spájzod!

Ha a spájzodban káosz uralkodik, és halomban állnak a hónapok, évek alatt felhalmozódott élelmiszerek, melyek között mindig csak azt nem találod, amit épp keresel, akkor figyelj! Négy lépésben megszüntetheted a kuplerájt.

Rendezd a spájzod!

Tárolóedények

Szerezz be műanyag tárolóedényeket az olyan termékek számára, melyeknek a gyári csomagolása általában nem túl praktikus vagy nem elég strapabíró, így például só, a cukor, a liszt, vagy épp a kekszek, tészták. Ezzel egyfelől helyet takaríthatsz meg, másrészt biztosíthatod, hogy az élelmiszerek a lehető legtovább megőrizzék a minőségüket.

Selejtezz!

Pakold ki a spájzot, és válogasd szét az élelmiszereket: kerüljenek külön azok, melyeket használtok, biztosan megesztek még, így valóban a kamrában a helyük, és azokat, amelyek elvileg még fogyaszthatók, de a családban senki sem szereti. Utóbbiakat a felesleges őrizgetés helyett el lehet ajándékozni, ami pedig lejárt, az kidobandó!

Variálható polcrendszer

A régi, megviselt polcokat cseréld le praktikus, egyszerűen variálható polcrendszerre, melyek közül bőségzavarban válogathatsz a barkácsáruházakban. Így mindig a tárolt élelmiszerek mennyiségének, méretének, jellegének megfelelően alakíthatod a polcok elhelyezését, magasságát.

Ne legyen útban!

A legfelső vagy a legalsó polcon alakíts ki külön tárolóhelyet a többkilós vagy kartonos kiszerelésben vásárolt termékeknek, mint például az üdítőknek, a krumplinak vagy a nagyobb mennyiségben vásárolt akciós élelmiszerek. Így nem lesznek útban, és nem veszik el a helyet azoktól az alapanyagoktól, élelmiszerektől, melyekért naponta benyúlsz a spájzba. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top