Otthon

Mit tehetsz, hogy szépeket álmodj?

Ha nem tudsz pihenni éjszaka, talán az a baj, hogy a közvetlen környezeted nincs harmóniában a lelkeddel. Alakítsd olyanra az ágyad, amilyen te vagy belül!
Nem tudsz aludni és már az összes egészségügyi tanácsot meghallgattad? Talán az a baj, hogy lakberendezőt még nem kérdeztél meg. Szabó Gabi azt tanácsolja, alakítsuk saját stílusunkra azt terepet, ahol alszunk. A leglátványosabb eredményt az ágy fejvégi részének hangsúlyozásával, dekorálásával érhetjük el. Íme, hat könnyen utánozható ötlet.

Turbózd fel az ágyad!

 
Trendi csajos

„A jellegzetes lányszoba azt mutatja, gazdája hihetetlenül energikus, vibráló személyiség. Az erős ciklámennel már a színválasztás ezt üzeni. Az ágy fejrészénél a falhoz épített keret gipszkartonból készülhetett. Erre már karakteres minta került, mely szinte kiugrik a térből. A látványhatáson túl gyakorlati előnye is van a parapetfalnak, mivel általa egy jól kihasználható pakolófelület is létrejött.”

 


Minimális pénzből

A természetes anyagok és az egyszerűség híveinek
kínál tökéletes és szinte nulla forintból kihozhatóTurbózd fel az ágyad! megoldást ez az ötlet. „Mindössze két leselejtezett raklap szükséges hozzá, ezeket akár piacról is beszerezhetjük. A rövidebbik élükre állított raklapokat nem is szükséges a falhoz rögzíteni, sokszor elég, ha szorosan rájuk toljuk az ágyat. A szellősen futó deszkázat érdekesen megtöri és tagolja a falsíkot –  játékot adva akár egy unalmas felületnek is. Erős tónusú falak előtt érvényesülnek igazán. Bátran párosítható terrakotta, élénkzöld vagy tengerészkék árnyalatokhoz. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a raklapok többnyire nyers megmunkálásúak. Fussunk át durva csiszolópapírral rajtuk, mielőtt ágyvéggé lényegítjük őket.”

Turbózd fel az ágyad! Romantikus

Ezzel az összeállítással új értelmet nyerhet a nagymamától megörökölt nagyméretű tükör. „Bár sokan úgy tartják, hálószobába nem ajánlatos tükröt elhelyezni, ez a megoldás mégis erre csábít. Igazi romantikus fészek jön vele létre, melynek meghatározó eleme a széles aranyozott keret és a kopottas üvegfelület. Finom érzékre vall, ha ehhez a kompozícióhoz tojáshéjszín vagy fehér, esetleg csipkével áttört ágyneművel vetünk ágyat. A feltűnően színes és modern mintás paplanhuzat ide nem való, mint ahogy a szőnyeg jelenléte is csak nehezítené az így kialakult a harmóniát.”

 

Turbózd fel az ágyad! Gyűjtögetőknek

„Kevés helyiséges lakások hálószobája lehet ez a nyitott polcrendszerben végződő ágy. Érdemes hozzá a bútoráruházakban kapható legolcsóbb variálható polcelemeket vásárolni és a tér adta lehetőségekhez képest felépíteni. A képen fehér polcrendszer látható, de natúr fekete és szürke változatban is jól mutat. Bátrak próbálkozhatnak pirossal is. Kimondottan gyűjtögető hajlamúaknak ajánlott ez a megoldás,  így szortírozva lehet tárolni a sok felgyülemlett csecsebecsét. A kihasználhatóság miatt jó, ha a nyitott és a zárt rekeszek váltják egymást, az esetlegesen kialakított piramis jellegű elrendezés viszont izgalmassá teszi a teret.”


Ha a természet érint meg
Turbózd fel az ágyad!

Nyers színű falak és leheletnyi lilában úszó, természetes textíliák határozzák meg ennek a letisztult hálónak a színvilágát. Ez a kompozíció csakúgy nyugalmat áraszt, mint az asztalkán álló üvegvázában a levendulacsokor. Ám a szoba az ágy fejrésze fölé helyezett virágindás díszítés nélkül szinte üres lenne. „Ehhez hasonló, apró fémlemezekből készült díszítőelemekhez lakásdekorációs boltokban juthatunk. Egy-egy hosszabb egység több kicsi darabból könnyen összeilleszthető. Az egységeket vékony drótokkal fogathatjuk össze, míg a teljes indákat kábelrögzítő elemekkel, vagy kampós csavarokkal rögzíthetjük a falhoz.”

Látványos és gyors

„Ha nincs kedved és időd faksznizni, menj el egy tapétaboltba, és vásárolj öntapadós matricát. Nagyobb bútoráruházak is tartanak hasonló termékeket, érdemes körülnézni ott is. Arra ügyelj, hogy ezek a minták, mivel eléggé meghatározóak, letisztult környezetben érvényesülnek igazán. Stíluskeveredést okozhat, ha közel hozzá a falon más jelentős díszítőelem is helyet kap. Ugyanígy érdemes figyelmet fordítani az ágyneműre is, ne ess túlzásba a mintákkal!”

 
Turbózd fel az ágyad!
 
Turbózd fel az ágyad!

 

Ha kíváncsi vagy arra, melyik magyar sztár lakásának képét változtatta meg egy ágy, kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top