Otthon

Így űzd ki a rémeket a gyerekszobából!

Megmutatjuk, hol milyen éjjeli világító csodákat lehet kapni a gyerekszobába, hogy akkor is nyugodtan aludjon el a kicsi, ha fél a sötétben.

A babák is jobban alszanak, ha egy kis pislákoló fény ég a szobában, aztán két-három éves kor körül kezdődik el az a korszak, amikor a gyerekek félhetnek a sötétben elaludni. Ilyenkor egy szék háttámlájából félelmetes óriásfarkas válhat az éj leple alatt, és a könyvespolc helyén fenyegető óriáskígyó tekereghet.

Csillagok és katicák

A mi kisfiunk évek óta nagyon fél a sötétben. Először csak nyitva hagytuk résnyire a gyerekszoba ajtaját, aztán festettünk a plafonra foszforeszkáló festékkel holdat és csillagokat. Nagyon jól világítanak – mesélte egy 33 éves édesanya, akinek most ötéves a kisfia. – Volt katicás lámpánk is, amit nagyon szeretett, de most már a nagypapától kapott betörőzseblámpa a menő. Mindig ott van az ágy mellett, és azt kapcsolja be, ha felébred.”

Körülnéztünk, hol milyen, kifejezetten gyerekszobába való éjjeli fényeket lehet kapni, és a lelőhelyekkel együtt összegyűjtöttük a legaranyosabbakat az ezer forint alattitól a majdnem tízezer forintosig. A legtöbbet három-négyezer forint körül be lehet szerezni. Persze emellett fogadjuk meg dr. Ranschburg Jenő tanácsát, és beszélgessünk a gyerekkel arról, amit éjszakánként átél.

Megnézem
Összes kép (1)
keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top