Otthon

Csináld magad: gyöngyös vállfa

Könnyen feldobhatjuk és használhatóbbá tehetjük a drót vállfáinkat, ha gyöngyöt fűzünk rájuk.

A drótból készült vállfák veszélyesek lehetnek a ruhákra, mivel gyengék, vékonyak, és kibökik az anyagot. Viszont nekünk is lóg pár otthon a szekrényünkben, mivel a ruhatisztítóban mindig kapunk egyet a kabátunkhoz. Most találtunk egy helyes ötletet, aminek segítségével ezek az akasztók is a ruhaszekrény teljes jogú tagjává válhatnak.

Forrás: girlavantgarde.com
Forrás: girlavantgarde.com

Mindössze némi színes szalagra és gyöngyökre lesz szükségünk az alkotáshoz, olyanokra, amiket rá tudunk fűzni a drótra. Először hajtogassuk szét az akasztót a tetejénél, fűzzük tele gyöngyökkel, és hajtogassuk vissza. Még fűzzünk pár gyöngyöt az akasztós részére, és az utolsó gyöngy után hajtsuk vissza a drótot egy csípőfogóval, hogy ne tudjanak leesni.

Ha félünk a kis kiálló drótdarabkától a végén, akkor megpróbálhatjuk visszafűzni az utolsó gyöngy közepébe. A másik megoldás, hogy nem hajtogatunk, csak egy jó erős ragasztóval rögzítjük az utolsó gyöngyöt. A végén fogjunk egy szép szalagot, ami színben passzol a gyöngyeinkhez, kössük az akasztó nyakára, és használjuk egészséggel!

Akiben erősebb a barkácsoló hajlam, az a vállfát maga is meghajlíthatja drótból, nem nehéz eltalálni a formát, ha hozzámérjük egy kész vállfához. Így ezt a végeredményt kaphatjuk:

Dorrás: //craftandcreativity.com
Forrás: http://craftandcreativity.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top