Otthon

Szuperdivatos lesz a gurulós szatyor

A piacra járó nénik jellemző kiegészítője idén beköltözik a trendérzékeny nők gardróbjába is.

Bár nagyjából az utolsó olyan táskatípus volt, amiről feltételeztük volna, hogy valaha is bekerül a divat fősodrába, ettől még tény: 2013 egyik vezető táskatrendje lehet a gurulós szatyor. Mindez nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy a nejlonszatyrok mostanra szerencsére végképp kimentek a divatból, a szövetszatyrok pedig kezdenek kissé unalmassá válni.

Egy sor neves márka tavaszi–nyári kollekciójában megtalálhatjuk a klasszikus gurulós szatyrok dizájnos változatait, melyeket elsősorban fiatal, trendérzékeny városi nőknek szánnak, méghozzá nem csupán bevásárlótáskának, de akár váll- vagy kézitáska helyett is. Az egyik brit áruházlánc eladási adatai alapján egyébként valóban a nagyvárosokban – Londonban, Manchesterben, Glasgow-ban – értékesítik a legtöbbet ezekből a modellekből.  

Képek: Debenhams
Kép: Debenhams

Bár a trend egyelőre inkább tőlünk nyugatabbra kezd kibontakozni, de az elmúlt hetekben már a hazai plázák felkapott üzleteiben is fel-felbukkantak a sikkes gurulós szatyrok, tehát az irányzat minden bizonnyal minket sem kerül el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top