Otthon

Fokozatosan visszatér a nyárias idő

Esernyőre még többször szükségünk lehet a héten, de közben lassú felmelegedés indul, a hét végére 29 fok is lehet napközben. Most érdemes tisztító csalánteát inni.

Kedden a Dunántúlon továbbra is napos, gomolyfelhős idő valószínű, néhol záporesővel, de a keleti területeken már gyakran lehet erősen felhős az ég, eső, zápor, délkeleten egy-egy zivatar is valószínű – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében. A nap kezdetén az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton és a középső országrészben helyenként viharossá fokozódik, aztán estétől mérséklődik a légmozgás.

Lassan visszatér a nyárias idő

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul, de nyugaton a gyengén felhős, szélvédett helyeken gyenge talaj menti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 15 és 20 fok között valószínű, nyugaton kissé melegebb, a tartósabban esős helyeken kissé hűvösebb is lehet.

Záporok és melegedés

Szerdától szombatig kezdetben keleten alakulhat ki eső, zápor, majd ott is kevesebb lesz a felhő, és megszűnik a csapadék. Később délnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, záporok, zivatarok is várhatók, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 6–11, majd az időszak végén 12–18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 19–24, majd többnyire 22–29 fok között várható.

Tisztuljunk teával!

Mivel kedden újabb melegedés veszi kezdetét, de ez konkrét melegfronttal nem jár, ezért csak gyengébb, melegfront jellegű hatások fogják meghatározni a frontérzékenyek napját – nyugtatta meg az érintetteket a Meteo klinika meteogyógyásza. „Az alapvetően kellemes időben csak enyhébb panaszokkal számolhatunk, főképp gyulladásos ízületi problémák, kisebb keringési panaszok és fejfájás jelentkezhetnek” –  mondta Bánhegyi Marianna.

„Fontos a szervezetünket támogatni ebben az időszakban is, a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitel mellett vízhajtó hatású teákat érdemes kedd reggeltől iszogatni – javasolta. – Ilyenek például a csalántea, a zöld tea vagy az aranyvessző teája.”

Lassan visszatér a nyárias idő

A hajnali órákban igen csípős, hideg lesz a levegő, de délelőtt gyorsan melegszik az idő. A nagy napi hőingás keringési problémákat, szívpanaszokat, szédülést, rosszullétet okozhat, ezért a szívbetegek a kritikus délelőtti órákat inkább töltsék pihenéssel. A hidegfrontokra és a szélre érzékenyeknek viszont jó hír, hogy a megterhelő időszak után végre kellemesebben fog telni a napjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top