Otthon

Csináld magad: vidám kerti teríték

Nincs jobb ebben az időben, mint a nap végén kiülni a kertbe a barátnőkkel. Még jobb, ha kicsit meg is adjuk a módját, és csinos terítékkel készülünk. Ehhez elég egy kevés dekortapasz és papírkellék, Brandt Diána, a Masni Dekoráció szerzője megmutatja, mit alkothatunk pillanatok alatt.

Ebben a nagy nyári melegben kint már csak az árnyékban lehet kibírni. Ott viszont egy pár jó falat, egy kis frissítő és némi szemet gyönyörködtető dekoráció mellett érdemes összejönni barátnőinkkel egy kis traccsra.

Vidám kerti teríték fillérekből

Azért ebben az időben az dekorálgasson órákig, akinek kedve van, íme, a mi villámgyorsan elkészíthető ötleteink tárháza! Dekortapaszt vagy más nevén dekor ragasztószalagot, vagy nemzetközi nevén washi szalagot fogunk használni, és pár otthon elfekvő papírkiegészítőt.

1. Szalvétagyűrű

A konyhai papírtörlő gurigáját vágjuk fel 4 centi széles csíkokra, fessük le kívül-belül a kívánt színre. Mi most fehérre festettük, hogy a világos, vidám ragasztószalagunk jól mutasson rajta. Ha megszáradt, dekoráljuk a szalaggal, majd húzzuk rá a feltekert szalvétáinkra!

Vidám kerti teríték fillérekből

2. Kínálódobozocska apróságokhoz

1 decis papírpoharakat (ezeket használtuk a kerti lámpafüzérhez is) a felső peremétől számítva vágjunk be 32 mm hosszan, összesen hatszor, egyenlő távolságokra egymástól. Hajlítsuk be a keletkezett füleket középre, mintha virágszirmok lennének. Dekoráljuk a dobozt kívülről dekor ragasztószalaggal, és miután megtöltöttük valami szuper finom és látványos aprósággal, kössük be rafiával.

Vidám kerti teríték fillérekből

3. Díszes papír/műanyag poharak

A dekor ragasztószalagunkkal ragasszunk tetszés szerinti mintát, csíkokat, egymást keresztező vonalakat, nonfiguratív ábrákat a pohárra. Próbáljunk meg mindegyik pohárra mást ragasztani, így mindenki tudni fogja, melyik pontosan az övé!

Vidám kerti teríték fillérekből

4. Kekszes doboz

Vegyünk egy vicces mintájú papírtányért. Fordítsuk meg, rajzoljuk be a függőleges és vízszintes átlóit, és a képen látható vonalig vágjuk be. Egy vonalzó és egy tompa eszköz (olló külső éle) segítségével karcoljuk meg a hajtási vonalakat. Hajtsuk fel a dobozka négy oldalát, és ragasztópisztoly segítségével rögzítsük. Tegyük tele finomsággal!

Vidám kerti teríték fillérekből

Nincs más hátra, mint gyümölcsöket, hűsítőket venni, és meghívni a barátnőinket! Szép délutánt mindenkinek!

Vidám kerti teríték fillérekből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top