Otthon

Csináld magad: bögrét dekorálunk

A sok nyári hűsítő után egyre gyakrabban nyúlunk majd az ébresztő tejeskávé vagy a teásbögre után, és még jobban eshet az éltető ital, ha valami szívmelengető, egyedi dekoráció díszíti. Brandt Diána, a Masni Dekoráció kreatív bloggere megmutatja, hogyan működik a házi bögrefestés, és ha nincs a fejedben egyedi minta, a helyes letölthető sablonjai közül is választhatsz.

Manapság ha betérek egy-egy kreatív hobbitermékeket árusító üzletbe, mindig tátva marad a szám, hogy mennyi, de mennyiféle termék, újdonság van a polcokon. Szembesülök vele, hogy bármennyire hiszem magam kreatív, kézműves dolgokban jártasnak, bármikor érhetnek meglepetések.

Két tollat teszteltünk

Az egyik múltkori látogatásom ismertetett meg a porcelánfestő, illetve a deco painter tollakkal. Ámultam-bámultam, hogy tényleg csak rajzolni kell velük, égetni (vagy még azt sem), és készen vannak az egyedi bögréim, tányérjaim. Na, gondoltam, ezt akkor tényleg nekem találták ki.

Az egyik bevált

Kipróbáltam egy sima fekete deco painter tollat, megmutatom, mi lett az eredmény:

Csináld magad: bögredekoráció

Most Edding márkájú deco painter tollakat használtam, melyeket használat után nem kell kiégetni, de nem is válnak mosogatógép-állóvá. Viszont a kézi mosogatást bírják, és porcelánon kívül még textilre, fára, fémre is lehet velük dolgozni. Ezeket még mind szándékomban áll kipróbálni, ezért is vágtam bele a vásárlásba és a bögrefestésbe. 



A másik csalódást okozott

Porcelánfestő tollat is vettem – de valószínűleg sajnos nem jó márkát (ICO, fehér színben), siralmas lett a végeredmény, és mivel porcelánhoz való toll, ezért másra nem is használhatom. Már porcelánra sem, mert azonnal beszáradt egy virágszál rajzolása után, ami ráadásul hol elmosódott, hol halvány, hol kontúros lett.

Amire szükségünk lesz

  • deco painter vagy porcelánfestő toll (kreatív hobbitermékeket árusító üzletekben, vagy jobb papírboltokban kapható)
  • egyszínű bögrék
  • a letölthető pitypangos sablon, vagy a pöttyvirágos sablon kinyomtatva
  • indigó, toll
Megnézem
Összes kép (1)
Ha tetszett, nézz körül a Masni Dekoráció blogon, ahol további hasznos kreatív ötleteket találhatsz leírással!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top