Otthon

Ennyit ér a Fehér Ház

Beárazta az ingatlanpiac az elnöki rezidenciát.

A világ egyik legnépszerűbb ingatlanoldala, a Zillow.com szerint az ingatlanpiac jelenlegi állása szerint a Fehér Ház 319 millió dollárt (átszámítva mintegy 70 milliárd forintot) ér – írja a Bornrich.com. Az ingatlanügynökség honlapja ugyanis listázta az Egyesült Államok elnökéhez tartozó történelmi és ikonikus épületeket. Így többek között a washingtoni Fehér Házat is beárazta. Az ingatlanosok szerint az elnöki rezidenciának a havi lakbére 1,8 millió dollárra (átszámítva körülbelül 392 millió forintra) rúghat.

Ennyit ér a Fehér Ház

Az 1792-ben épült Fehér Ház, amely 16 hálószobával és 35 fürdőszobával van felszerelve, egyike a világ legtöbbet érő épületeinek. Az elnöki rezidencia alapterülete összesen 5100 négyzetméter. Olyan extrákkal is fel van szerelve, mint a központi hűtőrendszer, BBQ-ra alkalmas kerti rész, garázsrendszer, valamint földalatti bunker nukleáris támadás esetére.

A rezidenciához pedig egy 73 ezer négyzetméteres terület is tartozik, amely veteményeskertnek és óriás pázsitnak is otthont ad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top