Otthon

Úszó parkolóházakat építenek a törökök

Így csökkentenék az isztambuli közlekedési káoszt és az utcák zsúfoltságát.

A parkolást felügyelő isztambuli ISPARK vállalat bejelentése szerint a szolgálaton kívül helyezett, a közlekedési csomópontok közelében lévő, a Boszporuszon horgonyzó kompokat fogják használni a projekt megvalósítására. A többemeletes, úszó parkolóházakban kávéházakat, pihenőhelyeket és művészeti galériákat is kialakítanak.

Egy ilyen parkolóházban 400 autónak lesz hely és átszámítva mintegy 2,7 milliárd forintba kerül. Hogy a projekt mikor valósul meg, arról egyelőre nincsen információ.

A forgalmi dugók és a parkolóhelyek krónikus hiánya hatalmas problémát jelent a 16 millió lakosú metropoliszban, ahova évente mintegy 9,7 millió külföldi turista látogat. A helyzet megoldása érdekében a török kormány több ambiciózus projektbe is belefogott: a tervek között szerepel egy harmadik repülőtér és egy harmadik, a Boszporuszon átívelő híd építése. Októberben pedig felavattak egy, a város ázsiai és európai részét összekötő alagutat is, ahol az átadást követő első napon rögtön üzemzavar történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top