Otthon

Óriási mókuskerékben él két művész másfél hétig

A galériába látogatók megnézhetik, hogyan telnek a napjaik, sőt kérdezhetnek is tőlük.

Két New York-i performance-művész, Ward Shelley és Alex Schweder jelenleg szobatársak. Azonban nem egy lakáson, hanem egy óriási mókuskeréken osztozkodnak. Alex, mivel fél a magasságtól, a kerék belsejében tartózkodik, míg társa a kerék külső részén. Úgy döntöttek, hogy 10 napon keresztül ilyen körülmények között élnek a New York-i Pierogi Galériában. A hatalmas kerék elkészítése 4 hétig tartott, ebben a mérnök barátaik segítettek. A kerék külső és belső részeit bebútorozták: mindkettőjüknek van saját ágya, íróasztala, konyha-fürdőszoba blokkja, lámpája, széke, fotelje és egy fiókos szekrénye is a ruháiknak.

Óriási mókuskerékben él két művész másfél hétig

Ám ahhoz, hogy egyiket-másikat használhassák, össze kell hangolniuk a “napirendjüket”: egyszerre tudják csak használni a fürdőt, egyszerre kell lefeküdniük, és egyszerre tudnak csak dolgozni, mivel ugyanazok a bútorok a keréken 180 fokban helyezkednek el. Ahhoz, hogy eljussanak a “szoba” egyik-másik részébe, gyalogolniuk kell a keréken, biztonsági okokból azonban csak nagyon lassan mozoghatnak.

“Egy hatalmas kerékben élünk, ami lényegében egy kétszobás lakás. Ez valójában egyfajta kutatás arról, mit is jelent az együttműködés, illetve a két ember közötti bizalom” – magyarázza Alex. Nagyon fontos ugyanis, hogy mindketten összehangoltan mozogjanak, mert elég egy rossz mozdulat, és könnyen nyakukat törhetik.

Forrás: Odditycentral.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top