Otthon

Kolostorra, 15. századi erődre vagy szigetre is licitálhatunk

Állami tulajdonban lévő ingatlanokat eladásával csökkentené államadósságát Olaszország.

Állami kézben lévő ingatlanokat és birtokokat, köztük a velencei lagúna egyik szigetét, egy 15. századi erődöt és egy egykori dél-olaszországi kolostort bocsát internetes árverésre Olaszország. Róma a történelmi ingatlanok eladásával az államadósságot csökkentené, valamint alkalmazkodna az európai uniós költségvetési irányelvekhez. Az érdeklődők többek közt egy Trieszt szívében álló laktanyára és a híres katolikus zarándokhelyként számon tartott, Loreto központjában lévő rezidenciára is licitálhatnak a hét végén kezdődött és május 6-án záruló virtuális aukción. “A befektetők a világ minden tájáról licitálhatnak, New Yorkból, vagy akár Dubajból is” – mondta StefanoScalera, a Demanio ingatlanügynökség munkatársa.

Forrás: 100x100venezia.i
Forrás: 100x100venezia.it

Az érdeklődők a velencei lagúnában elterülő és a Lido sziget nyugati partjához közel fekvő Povegliára is szert tehetnek. A sziget azóta lakatlan, hogy a rajta működő kórházat évtizedekkel ezelőtt bezárták. A Demanio honlapján szereplő ingatlanok és birtokok közt szerepel továbbá az északkelet-olaszországi Gradisca d’Isonzo városában álló 15. századi erőd is.

A több mint 500 ezer kereskedelmi és lakóingatlant birtokló Olaszország számára meglehetősen problémás az állami tulajdonú ingatlanok és birtokok eladása, mert a bonyolult licitálási szabályok és a régi épületek átalakításához szükséges engedélyek beszerzésének lassú folyamata távol tartja a vásárlókat. “Ezúttal azonban más a helyzet. Az ingatlanokkal kapcsolatos legfőbb adminisztrációs akadályokat ugyanis már az aukció előtt elintézték” – mondta Scalera, ám nem árulta el, hogy mekkora bevételre számítanak az eladásokból.

A Demanio egyébként összesen 1,8 milliárd euró bevételre tett szert 2001 óta az állami tulajdonban lévő ingatlanok eladásából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top