Otthon

Díszítsd mozaikkal az erkélyed!

A mozaikfalat, -asztalokat, -székeket, -kaspókat vagy akár padlódekorációt saját magunk is elkészíthetjük. A dekor alapanyaga lehet apró mozaikcsempe, üvegdarabok, vagy akár összetört díszes tárgyak darabkái.

A mozaik kicsi méretű színes üveg-, kő- vagy kavicsdarabokból összeállított kép. Speciális változata a kis apró fadarabokból összeálló kép, de annak külön elnevezése van, azt intarziának hívják. A mozaikkészítés művészete kb. 5000 évvel ezelőtt Mezopotámiában alakult ki. A Kr. e. III. században már a görögök is használták. Az első mozaikok fehér és fekete márványból készültek, és paloták padlózatának díszítésére szolgáltak.

A rómaiak fedezték fel, hogy a színezett üvegek alkalmazásával még színesebb, varázslatosabb kompozíciók állíthatók össze. Az üveget nem lehetett padlómozaikként használni, így alakult ki a fali mozaik, amik már fürdők, templomok mennyezetének és oldalfalának díszítésére is szolgáltak.

Díszítsd mozaikkal az erkélyed!
 
Díszítsd mozaikkal az erkélyed!
 
Díszítsd mozaikkal az erkélyed!

 

Még több mozaikos ötlet a Balkonada blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top