Otthon

Így rendezd be a lakásod, ha szereted a romantikus filmeket!

Marie Antoinette kora – mesés vert csipkék – rokokó kori, finoman cizellált berendezési tárgyak – kristályfüggős csillárok – korona-, virág-, madárka- és kalitkamintás szövetek, tapéták – pasztellszínek – porcelándekorációk. Maga az álom!

Amennyiben tetszik ez a romantikus stílusirányzat, akkor a következő szempontokra figyelj oda a helyiség berendezésénél.
“A kevesebb néha több” elv – hiszen könnyen át lehet vele csúszni egy giccses túlzásba.
Válaszd ki a számodra kedvenc színt, és keresd meg annak a legpasztellesebb árnyalatát. Ezt használd a falakra és nagyobb berendezési tárgyak színvilágára.
Vedd figyelembe a szoba méreteit, és ennek arányában borítsd be a kedvenc mintáddal az általad kiválasztott hangsúlyozni kívánt falrészt. Kiváló helyek erre a fekhely, esetleg a dolgozóasztal mögötti üres falfelületek. Ha esetleg sikerül megtalálnod lakástextilben a kedvenc mintádat, akkor gondolkozz el – hogy sötétítő függönyként  miként mutatna a térben?
Most már jöhetnek a szoba fűszerei!
Ne halmozz! Engedd élni, lélegezni és érvényesülni a dekorációkat. Adj teret egy-egy hangsúlyosabb darabnak, hiszen csak így tudja megfelelően kiváltani a térben a kívánt WAOU hatást. Használj a korszakot megidéző lakásdekorációkat – kristályfüggős világítótestek, csipkebetétes párnahuzatok, porcelán dísztárgyak, kedvenc mintáddal borított kiegészítő tárgyak, díszes festménykeretek …

Az alábbi válogatásban pedig be is mutatom nektek, hogy miként lehet ízlésesen berendezni a teret.

Így rendezd be a lakásod, ha szereted a romantikus filmeket!
Így rendezd be a lakásod, ha szereted a romantikus filmeket!
Így rendezd be a lakásod, ha szereted a romantikus filmeket!
Nézd meg a válogatás összes képét a Szárazépítészeti Design blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top