Otthon

Farsangi jelmez: Elza a Jégvarázsból

Igen, nem lehetetlen, nem kell kölcsönözni készen a kislányok nagy kedvencének, Elzának a ruháját, hanem mi magunk is elkészíthetjük otthon. Kell hozzá egy kevés varrás és jó sok anyag, de megéri vesződni vele azokért az örömtől csillogó szemekért.
Farsangi jelmez: Elza a Jégvarázsból

 Amire szükséged lesz:

  • kék, csillogó sztreccs anyag
  • fátyolanyag
  • ezüstszegély a fátyolhoz
  • ezüst csillámpor

Mivel ez főleg a gyermekünk méretétől függ, nem írtuk oda, mennyi anyagra lesz szükségünk a ruhájához. Sokra. A ruha szoknyarésze ugyanis ahhoz, hogy ilyen pörgős, királylányos legyen, teljes kör alakúra vágott anyagot kíván meg, ami jó sokat felvesz. A mellrészhez cseppnyi varrástudás szükséges: felül behúzást kell varrni bele, miután a gyermeken kimértük, hogy ráfeszüljön a felső rész. Mivel pánt nélküli, ezért fontos, hogy a sztreccsanyag ne csússzon majd le felül.

A felső részt az alsó körszoknyával is össze kell varrnunk, ehhez sem árt varrógép. A fátyol egy félkörből álljon, amire szegélyt varrunk, egyrészt hogy szép legyen, másrészt hogy kis súly kerüljön a szélére és legyen esése. Szórjuk meg alaposan csillámporral, hadd csillogjon-villogjon. Szerencsére mindezt nem ennek a leírásnak az alapján kell megtennünk, hanem ide kattintva máris rendelkezésünkre áll a részletes fotós útmutató, ami elvezet minket lépésről lépésre Elzáig. 

Farsangi jelmez: Elza a Jégvarázsból

Még több farsangi jelmez: Piroska, Levéltündér, Minnie Mouse

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top