Otthon

Magyar különlegesség: üvegből és fából készített dizájnlámpák

Papp Kristóf dekoratőr üvegből és fából készít egyedi dizájnlámpákat bároknak, éttermeknek, lakberendezőknek és gyakorlatilag mindenkinek, aki felkeresi őt a kérésével. Különleges, színes és vidám lámpáiról, tervekről, jövőről beszélgettünk.

Papp Kristóf dekoratőr szakon végzett, másfél éve foglalkozik komolyabban lámpákkal. Először csak magának, majd a barátainak készített egy-egy különleges darabot, de ma már rendelésre is szívesen dolgozik.

Fotó: P.K.Lamps/Facebook.com
Fotó: P.K. Lamps, Facebook

“Eddig többek között újszülött babának, bároknak, éttermeknek, lakberendezőknek, hálószobába, nappaliba, esküvőre, születésnapra készítettem dizájnlámpákat, de minden érdekes és lehetetlen dolog érdekel. Jelenleg is vannak elkészített lámpáim, főként asztalra, éjjeliszekrényre valók” – meséli Papp Kristóf.  

Fotó: P.K.Lamps/Facebook.com
Fotó: P.K. Lamps, Facebook

“Újrahasznosítom az anyagokat, főként üvegekből, fából, textilből, fonálból és egyéb dolgokból, saját ötlet szerint hozom létre a lámpáimat. Mostanában fából készítettem el pár darabot. Állandóan módosítottam, méregettem, beszereztem újra és újra. A lámpáim a világon egyedülállóak, szerintem csinosak” – mondja Kristóf

Egy-egy alkotás elkészítése rengeteg időt igényel, nem egyszerű a tervezés és a fizikai megvalósítás fázisa sem.

Fotó: P.K.Lamps/Facebook.com
Fotó: P.K. Lamps, Facebook

Kristófnak rengeteg terve van a jövőre nézve. Szeretné továbbfejleszteni tudását és kreativitását, de ehhez saját műhelyre is szüksége van, ugyanis eddig otthonában alkotott. Ami pedig a stílusirányt illeti, jól bevált tanácsadókra számíthat: “Sokat segít a családom, és persze adok a barátaim és a megrendelők véleményére is. Indusztriális, steampunk, vintage irányba kalandoznak a gondolataim, de a nyár sok-sok titkot rejt még. Szeretnék a nőknek is meglepetést okozni színesebb, vidám hangulatú lámpáimmal.”

Papp Kristóf dizájnlámpáiról készült képgalériánkat itt megtekintheted:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top