Otthon

Szuper ötletek: faragj tököt halloweenre

A halloween elképzelhetetlen töklámpás nélkül. 15 szuper ötletet gyűjtöttünk össze, melyek alapján te is könnyen és egyszerűen faraghatod ki a saját halloweeni töklámpásodat. Ehhez még segítünk is, lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan csináld.

A halloween éppúgy elképzelhetetlen töklámpás nélkül, ahogyan a karácsony sem lehet igazi, ha nem díszítesz fenyőfát. A gyerekekkel közösen kifaragni a halloweeni töklámpásokat, izgalmas elfoglaltság lesz mindenki számára.

Így faragd a sütőtököt halloweenre

Első lépésként vágd körbe a tök szár felőli részét 2-3 ujjnyi vastagságban. A levágott szeletet rakd félre, szükség lesz még rá. Ha szükséges, kapard ki belőle a tök húsát, ugyanígy tégy a tök belsejével is. Kanállal távolítsd el a magokat, majd a sütőtök ehető húsából is kaparj ki, ha túl vastag lenne.

Szuper ötletek: faragj tököt halloweenre

Második lépésként hústűvel apró lyukakkal jelöld be a kifaragása szánt mintát a halloweeni töklámpáson.

A harmadik lépés természetesen maga a faragás. Hegyes és éles késsel a lyukak mentén óvatosan vágva, és belülről megtámasztva, faragd ki a tököt.

Szuper ötletek: faragj tököt halloweenre

Az utolsó és a legfontosabb lépésként “tartósítsd” a tököt, ugyanis kivájva, szobahőmérsékleten meglehetősen gyorsan romlásnak indul. Ehhez először is folyóvíz alatt alaposan mosd le kívül és belül, majd papírtörlővel töröld szárazra. 1:1 arányban hígíts fel hipót vagy bármilyen fehérítőt vízzel, amit tölts szórófejes műanyag flakonba, üvegbe. Fújd be a fertőtlenítőszerrel a tök belsejét és hagyd megszáradni. Érdemes a műveletet naponta elvégezni.

Szuper ötletek: faragj tököt halloweenre

A halloweeni töklámpásba helyezz tetszőleges méretű gyertyát és gyújtsd meg. A gyertya köré szórhatsz fahéjdarabkákat, szegfűszeget, pár csepp citromos illóolajat, majd tedd vissza a levágott “tökfedelet”, így a látvány mellé fantasztikus illat is társul majd.

Szuper ötletek: faragj tököt halloweenre

Szuper ötletek a halloweeni tök kifaragásához, készítéséhez

Megnézem
Összes kép (1)

Nézd meg videón is a halloweeni tök kifaragását

További halloween témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top