Otthon

Borosdugók palack nélkül

A dugóhúzást kísérő hang mindenkivel tudatja, hogy a kis parafahenger dolga lezárult. Ebbe a remek természetes alapanyagba azonban még jó néhány kreatív lehetőség szorult. Szabadítsd ki a bennük rejlő dekorációt, használati tárgyakat és más kis kiegészítőket is!

A régebbi, kissé megviselt darabokat könnyen felújíthatod félbevágott parafa dugókkal. Meleg ragasztó segítségével fedd be teljesen az oldalakat, a tetőre pedig vágj szeleteket. Ezeket alulról kezdve, zsindelyszerűen ragaszd fel. Csinosíthatsz az etetőn, ha még a deszka szélét is eltakarod fél vagy egész szeletekkel. Most már csak magvakkal, termésekkel kell megpakolnod, és jöhetnek a tollas vendégek.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Egy termetes pezsgősdugónak még feje is van, amiből helyes kislány buksit készíthetsz. Fesd le fehérre, rajzolj rá szemeket, szájat, és puha kötőfonalból köss össze sok szálat, amit ragassz a fejtetőre. Ebből a pamuthajból masnikkal köthetsz copfokat. A kislány teste a dugó többi részéből lesz, és csak egy kis maradék vászon kell hozzá. Ragaszd rá, mint egy ruhácskát, és fogvájóból szúrj be két lábat is. A cipőkhöz vágj félbe egy dugószeletet. A magazinban további ötleteket találsz, mi mindenre használhatod még a dugókat.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

(Alkotó: Kurdi Gabi)

Borosdugók palack nélkül

További érdekességek a lapból:A cikk a Praktika magazin októberi számában olvasható.                   

Tökdekor tökök nélkül                                           

Színes falevelek filcből

Gyerekbarát Halloween

Horgolt gallérok kislányoknak

Keresztszemes erdőrészlet

Aranyló őszi teríték mini tökökkel, színes termésekkel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top