Otthon

Nyissuk egybe a tereket – sokkal jobb lesz

A régi házakban leggyakrabban az a probléma, hogy minden funkciót külön helyiségbe zártak: vécé, fürdő, étkező, konyha, nappali. Mindent megtalálunk, de hiányzik a tér, a lendület.

Pont ez a gondunk abban a családi házban is, amit az öttagú család megvásárolt, és most tervezik a felújítást. Az előző posztban a nappali és előtér berendezését jártuk körbe, most pedig az étkező és konyha következik!

Miből gazdálkodunk?

Van egy főzőfülkének titulált konyhánk, nem éppen korszerű burkolatokkal és konyhabútorral, és egy attól fallal elválasztott kicsi étkezőnk, amit újabb fal választ el a nappalitól. Állapítsuk meg, azért ez így kicsit túl szeparált! Az oké, hogy a kanapéról ne lássunk a mosogatóba, de minek a konyhától is elválasztani az étkezőt, ekkora helyen? Ami egyébként egyben nem is lesz rossz: a két helyiség a legszélesebb részeken 4×4 méter, vagyis a pincelejárót leszámítva csaknem 16 négyzetméterrel számolhatunk. Nem hatalmas, de éppen elégséges lehet. Azaz nem a méret a gondunk.

Nyissuk egybe a tereket - sokkal jobb lesz

A család a házvásárlással kb. el is használta a pénzügyi kereteit – ismerős? Vagyis nem fogják amerikai lakberendezési átváltoztató show-k mintájára kitépni a konyhát, hogy a legújabb modellt rakják a helyére, viszont a konyhát és az étkezőt mindenképpen össze akarják nyitni. Szuper, mondhatnánk, lebontjuk a falat, és kész!

A folytatásért kattints a Lakjunk jól caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top