Otthon

Egy öreg karosszék csodás új élete

Napokig simogatom, nézegetem, csodálom a művemet, és ez nagyon jó érzéssel tölt el. Elfeledteti a fáradságos munkát. Már alig várom, hogy újabb darabnak kezdjek neki.

Így készül a különleges szék: utolsó részben az ülőrészre kerül fel a kárpit, a tűzést takaró duplakéder és a szék aljára a porvédő vászon. Az ülőrészről méretet veszünk, a hosszában és széltében a legnagyobb méretet alapul véve, pluszban ráhagyunk 5-6 cm-t. Azért ennyit, mert biztosra megyünk, nehogy kicsi legyen. Valamint az anyag majd visszahajtva kerül rögzítésre, és arra is kell oldalanként 1-2 cm pluszban. Így egy kocka alakú anyagunk lesz, amit elhelyezünk a felületen, és gombostűkkel rögzítjük. A gombostűk szinte végig ott is maradnak, de munka közben is mindig simogatni, ellenőrizni kell, nehogy elmozduljon az anyag. 

Egy öreg karosszék csodás új élete

Először elöl középen 1-2 kapoccsal rögzítjük, majd hátul is ugyanígy. Ezután elöl-hátul párhuzamosan és szimmetrikusan haladva tűzünk, amíg körbe nem érünk. Ez azt jelenti, hogy pár kapocs elöl balra, majd jobbra, utána hátul balra, majd jobbra, és így tovább és így tovább, így szépül a szék… A tűzések között max. 0,5-1 cm távolságot hagyva.

Egy öreg karosszék csodás új élete

A folytatásért kattints a Jobb, mint volt caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top