Otthon

Mit csinál a kertész télen?

Leginkább kipiheni a nyári fáradalmakat, összegez és megtervezi a következő évet és tüzet rak a kemencéjében.

Már írtam a galambrezidenciáról itt, mivel már a harmadik telüket töltik a tulajdonosok a falusi házukban, megkértem őket, hogy meséljék el mivel tölti a hobbikertész az idejét a téli időszakban.

“Számunkra a tél a tervezés időszaka, jövőre új növényeket szeretnénk ültetni, a meglévő ágyásokat kicsit átformálni. Új virágágyásokat és egy külön fűszereskertet szeretnénk kialakítani. A kerti tó környékét rendezzük, egy kis stéget szeretnénk építeni, amelyet mi csak galambvárónak nevezünk. A téli inspirációkat újságok, blogok szolgáltatják, szorgosan gyűjtögetjük az ötleteket. Elmaradhatatlan a saját készítésű madáretető kihelyezése, sok az énekesmadár a kertben.”

 

Mit csinál a kertész télen?

Ahogy alakul a kert arculata, úgy szeretnénk újabb és újabb kerti dekorációkat kihelyezni, mindent az újrahasznosítás és a falusi jelleg megtartása jegyében. Felújításra vár egy fa parasztszekér, egy régi mázsa és taliga.

 

Mit csinál a kertész télen?

 

A folytatásért kattints a Minamole caféblogra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top