Otthon

10 praktikus és olcsó tipp a szép otthonért

Egy szép, ízléses otthon nem attól válik trendivé, ha a legújabb és a legdrágább irányvonalakat követi. Olcsó, praktikus ötletekkel is teremthetünk stílusos lakást magunknak. Hogy segítsünk, összeszedtünk tíz költséghatékony és hasznos ötletet.

Kacsalábon forgó paloták, méregdrága burkolóanyagok és berendezési tárgyak: ezek mind olyan otthonok, amelyek a legújabb lakástrendeknek maximálisan eleget tesznek. Igen, ilyen is lehet egy lakás, de ha épp nincs kereted a legdrágább, prémium kategóriás termékekre, viszont szeretnéd, hogy stílusos, szép és színes legyen az otthonod, akkor adunk pár tippet, mit tudsz tenni a cél érdekében.

1. Egyediség kontrasztokkal

Hogy egyedivé, hangulatossá és hívogatóvá váljon a lakásod, ne félj kontrasztokat használni. A különböző textúrák, anyagok, minták, a különböző korok bútorai feldobják, különlegessé varázsolják az otthonod. Elő a nagyi szekrényével vagy padjával…!

10 praktikus és olcsó tipp a szép otthonért

2. Ints búcsút a káosznak

Felejtsd el azokat a bútorokat, amelyekbe szinte napi szinten elakadsz vagy belerúgsz. Egy igazán stílusos otthon átlátható és nem zsúfolt. Jelszó: amire nincs szükségünk, ahhoz ne is ragaszkodjunk!

10 praktikus és olcsó tipp a szép otthonért

3. Helyezz hangsúlyt a világításra

A világítás az otthon bármelyik helyiségében óriási szereppel bír, hiszen meghatározza annak hangulatát, legyen az a konyha, fürdő- vagy hálószoba. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de a hangulatvilágítás egy pár ezer forintos olvasólámpával is nagyot dob a hangulatos otthonért.

Tipp: Tányérok a falon: a tányérok inkább a konyhaasztalra, mintsem a falra valók. De aki kedveli a 70-es, 80-as évek nagy divatját, díszíthet vele, de azért csak óvatosan, nem szabad túlzásokba esni!

4. Legyen valami más

Törje meg a szoba hangulatát valami szokatlan, valami nem oda illő. Például ha a hálószobádban a fehér a domináns, akkor dobd fel egy vidám hangulatú képpel, vagy helyezz egy aranyozott kaspót, dekorációs díszt az éjjeliszekrényedre vagy a komódra.

10 praktikus és olcsó tipp a szép otthonért

5. Dekoráció

Nem kell egyfolytában a lakberendezési boltokat járni. Természetes anyagokból, például fából is nagyon egyszerű és szép dolgok készíthetők. De az is elég, ha elmész sétálni az erdőbe és szedsz egy-két sárga vagy piros bogyós bokorról pár ágat és a vázába rakod. Máris feldobja a nappalit vagy az étkeződ!

10 praktikus és olcsó tipp a szép otthonért

6. Illatok

Ma már rengeteg illatosító és illatgyertya kapható méregdrágán. Most, a tavasz közeledtével már be tudtok szerezni olyan virágokat, amelyeknek illata majd belengi az egész lakást, de addig is vannak otthon is könnyedén elkészíthető illatosítók. 

Tipp: A fonott, rattanbútorok ugyan jól mutatnak, de egyrészt csak bizonyos stílusú lakásban, másrészt nagyon gyorsan porosodnak és nehéz őket tisztítani, portalanítani.

7. Függönyök, díszpárnák

Egyrészt nem kell a legdrágább anyagok közül választani, a textil anyagú függönyök viszonylag olcsóbbak, és meleg hangulatúvá varázsolják a szobát. Ha már az olcsóbb anyagok között válogatunk, akkor gondoljunk a díszpárnákra is. Mi választhatjuk ki a párna anyagát, és vannak olyan áruházak, ahol meg is varrják nekünk az anyagot.

8. Tedd személyessé

Nem lehet modernebb és hangulatosabb egy olyan otthonnál, ahol helyet kapnak a személyes tárgyaid, családi fotóid. Ne csak a hálószobába, a nappaliba is tegyél ki néhány számodra igazán kedves képet!

10 praktikus és olcsó tipp a szép otthonért

9. Növények

Fontos, hogy legyen egy-két szobanövény az otthonodban még akkor is, ha épp nem vagy egy nagy kertész. Sokkal barátságosabbá varázsolod velük az otthonod.

10. Csináld magad!

A dekoráció mellett készíts saját, ötletes tárgyakat, akár a fürdőszobába, a konyhába vagy a nappaliba. Egyrészt olcsóbb, másrészt egyedi és trendi, hiszen te készíted, harmadrészt remek elfoglaltság a kedveseddel vagy a gyerekekkel.

10 praktikus és olcsó tipp a szép otthonért

Olvass még dekorációs tippeket az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top