Otthon

7 szuper inspiráció fiús szobákhoz

A lányoknak mindig könnyebb. Nem az élet, hanem a szobájuk dekorálása. Nekik egyszerű: sok csajos szín, hercegnők, nyuszikák, virágok – sokkal több lehetőséget találunk a szoba dizájnjára, ha kislányunk van. De mi lesz a fiúkkal?

A saját bőrömön tapasztalom, hogy a három lányomnak egészen könnyű a kedvére tenni a szoba dekorálásának kérdésében. Nekik aztán tényleg bármilyen szín jöhet, most épp pöttyös a fal, van benne zöld, piros, narancssárga és pszichedelikus piros is. Előtte pedig a királykisasszonyos, rózsaszín korszak miatt volt egyszerű a dolgom, már boldogak voltak egy virágos falmatricától is.

Ha fiam lenne, akkor viszont meg lennék lőve, hogy van a kék meg a zöld mint szín, amit használni tudok, esetleg a barna, de az meg olyan lehangoló tud lenni, ha túlzásba viszik. Mintákban rendelkezésre áll az autó, repülő, dinó, meg persze a fél állatkert, de akkor is, valahogy sokkal több gondolkodni való van egy fiúszobán. Ezért kerestem hét remek példát kifejezetten fiúknak, hogy ne érezzék magukat úgy elnyomva.

7 inspiráció fiús szobák dekorálásához

Az ő szobájukban is bátran használjunk élénk, vibráló színeket, maximum a lilás, rózsaszínes árnyalatokat kerüljük el. A barnának is vannak olyan világos árnyalatai, amelyek egyáltalán nem nyomasztóak nagy falfelületen sem, ezzel azért jó megbarátkozni, mert ehhez aztán mindenféle színű kiegészítő illik majd. Ha sötétebb barnára vágyunk, akkor a meleg csokiárnyalatokat részesítsük előnyben, remekül mutatnak piros berendezéssel.

7 inspiráció fiús szobák dekorálásához

Hatalmas poszterekkel is variálhatunk, főleg nagyobb fiúknál már menő lehet egy óriási szuperhős a falon. Egész falat boríthatunk be akár egy hatalmas poszterrel a természetről, hogy kész esőerdőben érezze magát az a gyermek. Ha ez utóbbit fabútorokkal kombináljuk, akkor igazán ütős hatást érhetünk el.

7 inspiráció fiús szobák dekorálásához

Csíkokat mindenhova! A különböző méretű és színű csíkok kifejezetten fiúsak, készíthetjük akár a kék minden árnyalatából is a falra. Utána a szobában lévő kiegészítőkön élénk színekkel megtörhetjük a kék uralmát, vidám és élettel teli szobát alkotva. A kéken túllépve fiús lehet széles csíkokból akár a piros-fehér, sárga-fehér vagy szürke-kék váltakozása is.

7 inspiráció fiús szobák dekorálásához

Ne vessük meg a fehér falakat, minden korosztályhoz illik, és a legegyszerűbb megoldás egy gyerekszobában. Üres vászonként használjuk, megy hozzá bármilyen szín a szobában, akár a szőnyegen, akár a bútorokon jelenik meg, vagy csak egy nagy színes betűben a falon. Ha a fehérrel megbarátkoztunk, akkor a feketét is nyugodtan használhatjuk, a táblafestékes dekoráció minden gyereknek örömet szerez, ki ne akarna a falra firkálni. Mágneses festékkel pedig egy egész autópályát tehetünk a falára, így biztosan nyert ügyünk lesz.

7 inspiráció fiús szobák dekorálásához
7 inspiráció fiús szobák dekorálásához
7 inspiráció fiús szobák dekorálásához
7 inspiráció fiús szobák dekorálásához

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top