Otthon

Hétköznapi tárgyak, amiket nem tisztítunk elég alaposan

Azt gondolnánk, az alapos porszívózással és felmosással már megtettük a magunkét, pedig a baktériumok váratlan helyekről is leselkedhetnek ránk.

1. Konyharuha

A konyharuhák általában ritkábban kerülnek a mosógépbe, mert valahogy annyira megszoktuk már, hogy mindig kéznél kell lenniük. Pedig ha jól belegondolunk, naponta ezer és egy szennyeződést törlünk fel vele, szóval nem is csoda, ha tele van mindenféle baktériumokkal. Ha szeretnénk elkerülni a konyharuháról leselkedő bacilusokat, tisztítsuk meg konyharuhánkat használat után meleg vízzel, néhány naponta pedig – elkülönítve – dobjuk a mosógépbe.

2. Sminkecsetek

Hiába hangoztatják egyre többet, a nők zöme még túl lusta ahhoz, hogy rendszeresen tisztítsa sminkecseteit. A szakértők szerint legalább hetente egyszer alaposan meg kellene tisztítanunk az ecseteinket ahhoz, hogy elkerülhessük a károkat okozó baktériumokat bőrünkön. 

Hétköznapi tárgyak, amiket nem tisztítunk elég alaposan

3. Melltartók 

Valamiért azt érezzük, hogy a melltartókat nem szükséges olyan gyakran mosni, pedig az izzadság és a bőrünkről származó olaj miatt ez a ruhadarab is baktériumok melegágya lehet. Két-három hetente azért mindenképpen dobjuk mosógépbe még a legkedvesebb darabjainkat is.

Forrás: MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top