Otthon

Hagyományőrzés, elegancia, értékállóság: ilyen egy igazi polgári otthon

Akik szeretik az állandóságot, a hagyományokat és az eleganciát, azoknak tetszeni fog a polgári otthonok egyedi lakberendezési stílusa.

“A polgári stílus kedvelői nem követik az aktuális trendet, ők a tradicionális formavilágot szeretik. Ez a stílus a szokatlanul nagy, akár négy méter belmagasságú terekben mutat jól.  Ehhez illenek a nagyon magas, szép, kazettás nyílászárók, amik kétszárnyúak vagy harmonikaszerűen összecsukhatók, és mindig fehérre mázoltak. Az ablakai osztottak, magasak, gyakran spalettásak” – mondja Pascal Rita.

Fotó: pascalhomedesign.hu
Fotó: pascalhomedesign.hu

Amit érdemes betartani:

  • egy polgári otthon padlójára csakis valódi fa parketta, vagy szalagpadló kerülhet
  • nem készülhet klasszikus konyhabútor sem egyszerű bútorlap frontokkal
  • fontos bútordarabja a vitrin és a komód is
  • színekben csakis a pasztellek kerülhetnek szóba, a vajszín, a bézs, a tejeskávé, a mogyoró, krém, esetleg a halványsárga.
Fotó: pascalhomedesign.hu
Fotó: pascalhomedesign.hu

A polgári stílusnak létezik modernebb változata is, melyben a bútorok kevésbé díszítettek, cirádásak, de azért kecses vonalúak, továbbá a túlzott gipszstukkózást már nem részesíti előnyben és a szőnyegek, textilek is fiatalosabbak, kevésbé díszletszerűek, és nem követelik meg a nagy polgári stílusú tereket sem. Ez az angolszász/amerikai stílus és a francia stílus.

Fotó: pascalhomedesign.hu
Fotó: pascalhomedesign.hu

“Az angolszász/amerikai stílus sokkal inkább egyfajta gondolkodásmódot, életszemléletet tükröz, melynek alapjait a hagyománytisztelet és a célszerűség képezi, a formai jegyek nem annyira meghatározóak. A jó alapanyagok és a kiváló megmunkálás pedig egyértelművé teszi a tartósságát.

Fotó: pascalhomedesign.hu
Fotó: pascalhomedesign.hu

A francia stílust pedig a visszafogott színek, szépen megmunkált felületek és a részletekre való odafigyelés jellemzik leginkább, amitől kifinomult és elegáns lesz a lakás – mesélte a stílusokról Pascal Rita otthontervező.

Fotó: pascalhomedesign.hu
Fotó: pascalhomedesign.hu

TIPP: Pascal Rita ezt a stílust azoknak ajánlja, akik kedvelik a tradicionális formákat, nem foglalkoznak a divattal, de időtálló kényelmes otthonra vágynak. Ez a stílus a bútorok méretei miatt megkívánják a szellősebb teret.

(Forrás: pascalhomedesign)

Olvass még több cikket lakás témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top