Otthon

Klasszikus elegancia korszerűen

Közelgő nyugdíjas éveikre készülve kereste majdani fővárosi otthonát Bálint és Márta. Megtalálták a megfelelő budai lakást, majd az ideális belsőépítészt is, aki modern klasszikus stílusban váltotta valóra elképzeléseiket. Mindezt olyan egyedien és elegánsan, amiről álmodni sem mertek volna.

Legtöbben arra vágynak, hogy nyugdíjas éveiket a várostól elszakadva, vidéki környezetben töltsék. Bálint és Márta azonban másképp gondolkozott. Mivel a gyerekeik Budapesten élnek, eldöntötték, ők is itt keresnek maguknak egy lakást, hogy közelebb legyenek egymáshoz.

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

Mátyáshegyen, a város egyik legszebb és legzöldebb részén találták meg azt a négylakásos, barátságos társasházat, ami minden szempontból meggyőzte őket. “Mindketten imádjuk a természetet, ráadásul a természetfotózás a hobbim, így amikor kiderült számunkra, hogy a kis utcánk végében kezdődik Mátyás-hegy tájvédelmi területe, úgy éreztük, ennél többre nem is vágyhatunk” – meséli Bálint. “Illetve még valamire: arra, hogy a szerkezetkész lakásból egy elegáns otthon váljon, ami maximálisan a mi ízlésünket tükrözi.”

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

Loydl Péter belsőépítész már az első találkozás alkalmával ráhangolódott a házaspár elképzeléseire. Olyannyira, hogy amikor felvázolta minden részletre kiterjedő tervét, szabad kezet kapott. Ennek köszönhető több olyan nagyszerű belsőépítészeti megoldás, ami épp csak annyira merész, amennyi ahhoz kellett, hogy a klasszikus ne tűnjön porosnak.

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Klasszikus elegancia korszerűen

A teljes cikk az OTTHON magazin áprilisi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is. 

További érdekességek a lapszámból:

Nagyvonalú legénylakás a belvárosban

Triumvirátus teljes összhangban egy pesti lakásban 

Családi körben Budán

Kert kicsiben, ötletesen

Párizsi stílusváltás színekkel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top