Otthon

2016 legtrendibb kerti bútorai

Ha idén szeretnél új kerti bútort beszerezni, akkor érdemes tájékozódnod a 2016-os trendekről. A rattan bútorokkal idén sem lehet mellé nyúlni, de a saját, házi készítésű kerti bútorok is aranykorukat élik.

 A 2016-os kertibútor-trend nem sokban hoz újat az előző évekhez képest. A rattan bútorok továbbra is nagy kedvencek, ahogy a raklapokból készített ülőgarnitúrák, kerti asztalok is. De a költséghatékony, saját készítésű kerti tartozékok is nagy népszerűségnek örvendenek. 

Olvass még kert témában az NLCafén!

1. Színes kényelem

sda
2016-ban központi szerepet kapnak a színes, kényelmes, egyedi kialakítású napozóágyak.

TIPP: Nem mindegy, milyen anyagból készülnek a kerti bútorok, de a rajtuk található textíliák, a párnák anyaga is kritikus pont lehet. Nem elég, ha a lakásból ideiglenesen átmentünk pár dolgot a teraszra, mert a kerti bútornak ellen kell állnia a kinti hőmérsékletnek, a közvetlen napfénynek és a páratartalomnak is. 

2. Modern

dfr
2016-ban fontossá válik, hogy a kert ne különálló egységként jelenjen meg, hanem kicsiben ugyan, de jelenítse meg a tájat és a természetet, amiben nincsenek kerti törpék, műkutyák és műoroszlánok.

3. Luxus és kényelem

qas
A kültéri nagyméretű kanapék nagyon kedveltek, a lényeg, hogy minél kényelmesebbek legyenek, emellett nagyon fontos az időjárás-állóság, és a könnyű fenntarthatóság.

4. A pici kert is lehet menő

asde
A rattan mini kertekbe is tökéletes bútorválasztás.

5. Örökzöld

Drf
A raklapból készült bútorok az idei trendből sem koptak ki.

Fehér Kvasz Rita, a BorókArt tájépítésze azt tapasztalja, hogy a napjainkban épülő házaknál szinte mindenhol megtalálhatók az egyes szobákhoz külön kialakított privát kertek, kisebb teraszok. A fürdőszobához tartozó kis kertek legtöbbször csak látványként szolgálnak, míg a hálószobához tartozó kertekbe ki lehet ülni, beszívni a nyári reggel első napsugarait.

6. Egy kis hűsölés

A napernőkből a n
A napernyőknél a földszínek a menők.

7. Praktikum

poik
Idén berobbantak az összecsukható kerti bútorok, amelyeket rendkívül praktikusak, kevés helyet foglalnak.

8. Az elmaradhatatlan

kjhgf
Minden valamirevaló kert elmaradhatatlan kelléke a függőágy.

9. Egy kis DIY

dfrg
A saját kezűleg elkészített kerti asztalkák, bútorok is remekül fognak mutatni a kertben.

10. Kombinálj!

nbgz
A rattan fabetéttel is remek választás idén a kertbe vagy a teraszra.

Balogh Ferenc, a Kertmanufaktúra blog szerzője szerint a rattan vagy olyan hatású bútoroktól 2016-ban is nehéz lesz elvenni az első helyet, de dobogóra várja a modern, letisztult és egyszerű vonalvezetésű bútorokat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top